• DOLAR 34.101
  • EURO 38.129
  • ALTIN 2834.13
  • ...
Suudi Arabistan tehdit etti iddiası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Bloomberg'in haberine göre Suudi Arabistan, G7 ülkelerini, Rus varlıklarına 300 milyar dolar el koymaları halinde tüm AB menkul kıymetlerinden kurtulmakla tehdit etti.

Habere göre Maliye bakanlığı, Ukrayna'yı desteklemeyi amaçlayan bu fikre karşı olduğunu bazı G-7 muhataplarına bildirdi ve bu bunu örtülü bir tehdit olarak nitelendirildi. Suudilerin özellikle Fransız hazinesi tarafından ihraç edilen borçtan bahsettiği iddia edildi. 

Mayıs ve Haziran aylarında G-7, Rus merkez bankasının fonlarıyla ilgili farklı seçenekleri araştırıyordu. Grup, ABD ve İngiltere'nin müttefiklerin doğrudan bir el koyma da dahil olmak üzere daha cesur seçenekleri değerlendirmeleri yönündeki çabalarına rağmen, sonunda elde edilen karları kullanmayı ve varlıkları olduğu gibi bırakmayı kabul etti. 

Bazı avro üyesi ülkeler, bunun para birimini zayıflatabileceği endişesiyle bu fikre karşı çıktı.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen kişiler, Suudi Arabistan'ın tutumunun söz konusu ülkelerin isteksizliğinde etkili olduğunu söyledi.

Yayının tahminlerine göre Suudi Arabistan'ın çok fazla Avrupa tahvili yok, ancak AB yetkilileri diğer ülkelerin de aynı şeyi yapmasından korkuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir