• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Ağrı'da bazı köylere ulaşım sağlanamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı'da günlerdir devam eden yoğun sağanak nedeni ile ilçelere bağlı köylerde sel meydana geldi. Bazı köyler ile iletişim kesildi.

Ağrı'nın Eleşkirt, Doğubayazıt, Tutak ilçelerine bağlı köyler ile birlikte Hamur ilçesine bağlı bazı köylerde de sel meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre Doğubayazıt ve Tutak ilçelerine bağlı köylerde 20 ev, ahır ve samanlığa su bastı. Bazı köy yollarını sel suları bastı ulaşım güçlükle sağlanıyor.

AFAD, jandarma, İlçe Özel İdaresi ve itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Ağrı merkeze bağlı Ahmet Bey köyünde meydana gelen sel nedeni ile bir vatandaşa ait ahırı su bastı. Hasar tespiti için çalışma yapılacak.

Eleşkirt ilçesine bağlı Akyumak (Avxark) köyüne ulaşımın sağlanamadığı, Düz Yayla ve Alkuşak köylerine ulaşımın güçlükle sağlanabildiği bilgisine ulaşıldı. İl Özel İdaresi ve DSİ'ye bağlı ekipler harekete geçti.

Alkuşak köyünde sel sularının basması sonucu mahsur kalan 3 ağıl içerisindeki 40 adet büyükbaş hayvan, suların çekilmesi sonucu kurtarılmış.

Köylerde araçların ve evlerin zarar gördüğü bilgisine ulaşıldı.

Selin meydana geldiği ilçelerden Hamur'da ise tarlaların zarar gördüğü öğrenildi.

İlçeye bağlı Yukarı Gözlüce (Mendelıxê Jorê) köyü ile Yukarı Aladağ (Qola Jorê) köyünden gelen sel görüntülerinde köyde bulunan nehrin taşarak köy meydanına aktığı görülüyor.

Öte yandan Ağrı Valisi Mustafa Koç ise köylerde hasar tespit çalışmalarının başlatılması için talimat verdiği öğrenildi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir