• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
HAMAS: SOYKIRIM DEVAM EDİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS, yaptığı yazılı açıklamada, siyonist işgal ordusunun Gazze şehrinin mahallelerine yönelik saldırılarını artırdığını, on binlerce sivil sakini hedef aldığını ve onları acımasız bombardımanın ağırlığı altında evlerinden kaçmaya zorladığını vurguladı. Bunun faşist işgal hükümetinin tüm uluslararası yasa ve anlaşmalara meydan okuduğu, Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı dokuz ayı aşkın süredir devam eden imha savaşının devamı olduğunu belirten HAMAS, savunmasız sivillere karşı en çirkin saldırı ve ihlal biçimlerini uygulayan suçlu düşmanın, suç ortağı olan Amerikan yönetiminin mutlak desteğini aldığını kaydetti.

HAMAS, siyonist düşman ve ABD'nin, saldırılarını ne kadar arttırırsa arttırsın yine de kararlı Filistin halkına boyun eğdiremeyeceğini; yiğit direnişin, saldırganlık kırılıp topraklarından mağlup edilene kadar faşist güçleriyle kahramanca çatışmasına devam edeceğini vurguladı. Hareket, işgal ordusunun sağlık sektörünü tahrip etmesi ve hastanelerin hizmet dışı kalması nedeniyle sivillere yönelik katliamlarını artırmasına karşı uyarıda bulunarak, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler'e hukuki ve insani sorumluluklarının yerine getirilmesi ve baskı yapılması çağrısında bulundu. HAMAS, Filistin halkına karşı işlenen soykırım suçunu durdurmak ve işgal liderlerini işledikleri suçlardan sorumlu tutmak gerektiğini de kaydetti. (İLKHA)

UNRWA:

GAZZE'DE BİR NESİL KAYBOLUYOR!

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe -Lazzarini, "Gazze Şeridi'ndeki UNRWA kurumlarının yüzde 50'si tahrip oldu ve 500'den fazla kişi, binalarımızdayken öldürüldü.” dedi.

Haber Merkezi

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, yaptığı basın açıklamasında, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinden yaklaşık 250 bin kişinin altıncı veya yedinci kez yerinden edildiğini belirterek, Gazze'de güvenli bir yerin olmadığını vurguladı. Lazzarini, "Gazze'de bir neslin tamamını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyayız," diyerek çocukların güvenli bir eğitim ortamına geri döndürülmesi gerektiğini belirtti. İşgal kuvvetleri, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne kara, deniz ve hava saldırılarını sürdürüyor.

GAZZE'DE ŞEHİD SAYISI 38 BİN 243'E YÜKSELDİ

İşgalci siyonist rejimin Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şehid olan Filistinlilerin sayısının 38 bin 243'e yükseldiği belirtildi. Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, Gazze Şeridi'ndeki katliam ve soykırımına 277 gündür devam ediyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalcilerin Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 50 kişinin şehid olduğu, 130 kişinin yaralandığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonist rejimin saldırılarında şu ana kadar 38 bin 243 kişinin şehid olduğunu duyurdu. Yaralıların sayısının ise 88 bin 33'e çıktığı ifade edildi. (İLKHA)

BM raportörü:

GAZZE SOYKIRIMI DURMADI

Dış haberler servisi

BM'nin işgal altındaki Filistin toprakları için özel raportörü, Batı medyasının artık işgalcilerin Gazze'deki soykırımından ve işgalci yönetim altındaki Filistinlilere yönelik zulmünden bahsetmemesinin, soykırım ve zulmün durduğu anlamına gelmediğini söyledi. BM raportörü Francesca Albanese, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Batı medyasının artık israil'den Gazze soykırımından ve israil yönetimi altındaki herhangi bir yerde Filistinlilere uygulanan baskıdan bahsetmemesi, soykırımın ve zulmün sona erdiği anlamına gelmiyor. Demek ki NORMALLEŞİYORLAR. İnsanlığa uyan!” ifadelerine yer verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir