• DOLAR 34.216
  • EURO 37.153
  • ALTIN 2975.281
  • ...
Ensarullah ABD ve işgal rejimi gemilerini vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - Yemen Ensarullah hareketi Sözcüsü Yahya Seri yaptıkları operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Seri, Umman Denizi'nde Amerikan gemisine (Maersk Sentosa), Aden Körfezi'nde ise işgal rejiminin gemisine (MSC Patnaree) ve Umman Denizi'nde (Marthopolis) gemisine yönelik çok sayıda askeri operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu.

Seri şu ifadelere yer verdi:

"Yemen Silahlı Kuvvetleri deniz kuvvetleri, hava kuvvetleri ve füze gücü tarafından şu şekilde birkaç askeri operasyon gerçekleştirilmiştir:

Amerikan gemisi (Maersk Sentosa), Arap Denizi'nde deniz kuvvetleri ve füze gücü tarafından balistik ve seyir füzeleri ile ortak bir operasyonla hedef alınmış ve doğrudan ve isabetli bir şekilde vurulmuştur.

Arap Denizi'nde (Marthopolis) gemisi, hava kuvvetleri tarafından birkaç insansız hava aracıyla hedef alınmış ve operasyon isabetli bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Geminin hedef alınmasının nedeni, sahibi olan şirketin işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal etmesidir.

İsrail gemisi (MSC Patnaree), Aden Körfezi'nde hava kuvvetleri tarafından birkaç insansız hava aracıyla hedef alınmış ve operasyon başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonları, saldırılar durdurulup Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına uygulanan ambargo kaldırılana kadar devam edecektir.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Allah'ın izniyle, İsrail düşmanını destekleyen ve Yemen halkını hedef alan, Amerikan ve İsrail düşmanına askeri kolaylıklar sağlayan tüm taraflara karşı gerekli görevleri yerine getirmek için tam bir hazırlık ve hazırlık içindedir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir