• DOLAR 34.09
  • EURO 38.111
  • ALTIN 2834.073
  • ...
Gazze'deki tüm sağlık noktalarımız hizmet dışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ammar Kızılçınar

Filistin Kızılayı yapılan açıklamada, Gazze vilayetinde kendisine bağlı tüm sağlık noktalarının ve acil kliniklerin, işgal tedbirleri nedeniyle vilayetteki çok sayıda bölgeyi zorla tahliye etmek için hizmet vermeyi durdurduğu belirtildi.

Ulusal Arap Baptist Hastanesi yönetimi, daha önce yaptığı bir açıklamada, işgal ordusunun, çevrenin işgal insansız hava araçlarının yoğun ateşi altında kalması nedeniyle hastaneyi kapatmaya zorladığını duyurmuştu.

Hastane yönetimi, yerinden edilenlerin ve tüm hastaların hastaneden ayrılmaya zorlandığını ve bu durumun onları ciddi risk altına soktuğunu doğruladı.

İki gün boyunca işgal ordusu, Baptist Hastanesi çevresine bir dizi ağır hava ve topçu saldırısı düzenleyerek yaralı ve hastaların hastaneye ulaşmasını imkansız hale getirdi.

Pazartesi günü şafak vakti işgal ordusu, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) karargahını da içeren Gazze Şehri'nde bir kara operasyonunun başladığını duyurdu. Ordu, Gazze Şehri'ndeki Sabra, el-Rimal, Tal el-Havava ve el-Deraj bölgelerinde yaşayanlara ve yerinden edilmiş kişilere Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir al-Balah şehrine doğru derhal ayrılmaları talimatını verdi.

Gazze Şeridi'ndeki insani ve sağlık durumu, yedi Mayıs'ta Refah kara kapısının işgal edilmesinden bu yana, Gazze Şeridi'ndeki çoğu hastanenin hizmet dışı kalmasının ardından, hastanelerin çalışması için gerekli yakıtın, yardımın girişinin engellenmesi ve hasta ve yaralıların tedavi için yurtdışına çıkışının askıya alınması nedeniyle daha da kötüleşti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir