• DOLAR 34.069
  • EURO 37.903
  • ALTIN 2801.44
  • ...
30 avukat alıkoyuldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Esirler Kurumu ve Mahkumlar Kulübü, Filistin Avukatlar Günü vesilesiyle yaptıkları ortak açıklamada, "işgalin, işgal hapishanelerindeki tüm mahkumların yanı sıra tüm misilleme önlemlerine maruz kaldıkları için tutuklamaları sırasında avukatlara karşı sistematik suçlar işlediğini" ekledi.

Açıklamada, "işgalin tarihsel olarak avukatları ve insan hakları savunucularını hedef aldığı ve bunun son birkaç yılda, işgalin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde kovuşturulması ve Filistin insan hakları ve sivil kurumlarının kovuşturulması olasılığına ilişkin konuşmaların artmasıyla tırmandığı" vurgulandı.

Gazze Şeridi'ndeki imha savaşının başlamasından bu yana, insan hakları kurumlarında çalışan hukuk ekipleri, özellikle de mahkumları ziyaret eden ve temsil edenler, rollerini baltalamak amacıyla çalışmalarında birçok kısıtlamaya maruz kaldılar.

Açıklamada, işgalin "Filistinli tutsakları sürekli olarak dünyadan tamamen izole etmeye çalıştığına" dikkat çekildi.

Komisyon ve kulüp daha önce yaptığı açıklamada, "Gazze savaşının başlangıcında, işgal cezaevleri idaresinin avukatların mahkum ve tutukluları ziyaret etmesini engellediğini ve yetkili kurumların girişimlerinden sonra avukatların çok sayıda engelle birlikte ziyaretlere devam edebildiğini" söyledi.

Komisyon ve kulüp, "cezaevi idaresinin, avukatın ziyareti gerçekleştirmek için uzun bir mesafe kat ettikten sonra ziyareti iptal etmek için cezaevine gelmesi üzerine kasıtlı olarak olağanüstü hal ilan ettiğini" belirtti

Bu haberler de ilginizi çekebilir