• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Siyonist generalden itiraf!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Siyonist israilli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik, işgal ordusunun Gazze Şeridi'nde Hamas'a karşı zafer kazanamayacağını belirterek, Tel Aviv'e yenilgiyi kabul etme çağrısında bulundu.

Brik, Haaretz gazetesi için kaleme aldığı yazıda, "Gazze'de savaşmaya devam ediyoruz, işgal ettiğimiz topraklara defalarca saldırıyoruz, anlamsız baskınlar yapıyoruz ve bunun bedelini kanla ödüyoruz." ifadelerini kullandı.

Siyonist ordusunun binaları yıkmayı başardığını ve "hâlâ tünel kentinde kalan Hamas'ı" durduramadığını belirten Brik, "Hamas'tan ölenlerin yerinin gençlerle doldurulmasıyla savaşın İsrail'in aleyhine, boyutuyla tekrar tekrar yaşandığını" kaydetti.

"İsrail'in, gerekli insan gücüne sahip olmadığı için hedeflerinden bir tanesini bile gerçekleştirmeyi başaramayacağını" savunan Brik, işgal ordusunun Hamas'a karşı zafer kazanamayacağı değerlendirmesinde bulunarak, Tel Aviv yönetimine yenilgiyi kabul etme çağrısı yaptı.

NETANYAHU HİÇBİR HEDEFİNE ULAŞAMADI

Siyonistlerin sözde başbakanı Netanyahu daha önce Gazze'ye yönelik saldırılar için "Hamas'ın ortadan kaldırılması, mahkumların serbest bırakılması ve Tel Aviv'in mutlak güvenliğinin sağlanması" şeklinde 3 temel hedef belirlemişti. Saldırıların onuncu ayına girilmesine rağmen ordunun bunların hiçbirine ulaşamadığı değerlendiriliyor.

Emekli general Brik, yazısında, "İsrail, Hamas'ı mağlup edemeyecek ve artık kaybettiğimizi kabul etmenin zamanı geldi çünkü savaşı sürdürmek zafer getirmeyecek. Tam tersine İsrail'in yenilgisi daha acı verici olacak" ifadelerini kullandı.

HAMAS'I YENİLGİYE UĞRATMAKTAN ÇOK UZAĞIZ
Brik, 24 Haziran'da işgalcileirn Maariv gazetesi için kaleme aldığı yazıda da "Tel Aviv'in Hamas'ı yenilgiye uğratmaktan Doğu'nun Batı'dan uzak olduğu kadar uzak olduğunu" belirtmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir