• DOLAR 34.057
  • EURO 37.954
  • ALTIN 2800.84
  • ...
Müftü Haliloğlu'ndan anız yakma uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan orman ve anız yangınların beraberinde ekili alan ve yaşam alanlarına da zarar verdiğine dikkat çeken Haliloğlu, ateş yakma konusunda daha dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptı.

"Bir canlının hayatına son vermiş oluyoruz"

Anız yakmanın zararlarına değinen Haliloğlu, yakılan anızların sadece yandığı alanla sınırlı kalmadığını doğadaki bir çok canlının hayatına son verdiğini ve büyük zararlara yol açtığına vurgu yaptı.

Haliloğlu, "Bizlere teslim edildiği şekliyle o emaneti bizim de sonraki nesillere teslim etmek gibi bir sorumluluğumuz var. İnsanlara zararı olmayan, insanın ölümüne sebebiyet vermeyen tabiattaki canlıları herhangi bir şekilde öldürmek, telef etmek, onların ölümüne sebebiyet vermek, aynı derecede dinen günahtır. İşte bu açıdan anız yakmak günahtır. Anız yakınca o anızın içerisinde canlılar vardır. Bilerek veya bilmeyerek o canlıları yakmış, öldürmüş oluyoruz. Dinen suç işlemiş oluyoruz. Bir canlının hayatına son vermiş oluyoruz." dedi.

"Anız yakmak caiz değil"

Anız yakmanın İslami ölçülere uymadığına değinen Haliloğlu, "Anız yakmak kesinlikle dinen caiz değil ve hatta haramdır. Bu hususta bütün çiftçi kardeşlerime uyarıda bulunuyorum. Anız yakarak hem toprağa zarar veriyorlar, hem topraktaki canlılara hem de hava kirliliğine sebep oluyorlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir