• DOLAR 34
  • EURO 37.847
  • ALTIN 2819.954
  • ...
Erdoğan ve Esad Ankara'da buluşacak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pazar günü Berlin'den dönerken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Türkiye ile ilişkileri düzeltme yönünde bir adım attığı anda biz de buna uygun şekilde karşılık vereceğiz” dedi.

Ankara'nın Türkiye-Suriye ilişkilerini ‘geçmişte olduğu noktaya’ döndürmek istediğini belirten Erdoğan, ‘Esad'e davetin her an gerçekleşebileceğini’ vurguladı. Erdoğan ayrıca cuma günü kendisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Esad arasında Ankara'da üçlü bir toplantı yapılabileceğini açıkladı.

Eski Türkiyeli  diplomat Mehmet Öğütçü, Erdoğan'ın her iki ismi de (Putin ve Esad) davet edeceğini açıklamasının ardından herkesin Erdoğan ile Esad arasındaki görüşmenin Putin'le birlikte  Ankara'da yapılacağını düşündüğünü ve Putin'in Türkiye ziyaretinin yeni bir aşamayı başlatacağını söyledi.

Öğütçü, Şam hükümetine yakın Suriye basınının Erdoğan-Esad görüşmesinin Bağdat'ta yapılacağı haberini duyurulmasından birkaç hafta sonra sızdırdığını, Rusya'da ise görüşmenin Eylül ayında Moskova'da yapılabileceğinin söylendiğini kaydetti.

Şarku’l Avsat'a özel açıklamalarda bulunan Öğütçü, Ankara'nın Bağdat'ta yapılacak görüşmenin ‘Arap dünyasının Suriye'nin arkasında olduğu’ mesajını vereceğini düşünmüş olabileceğini, ancak Esad'ın Türkiye'yi ziyaret etmesinin ‘ülkesinin bazı topraklarının Türkiye'nin kontrolü altında olduğu düşünüldüğünde başından beri çok olası görünmediğini’ belirtti.

Öğütçü ‘Moskova seçeneğinin’ bu aşamada en iyi seçenek olarak ortaya çıktığını savundu.

ŞARKU'L AVŞAT

Bu haberler de ilginizi çekebilir