• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Eğitimci Özoruç: Bilinçli bir toplumun temelini ancak okuyan bireyler atabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaz tatili kitap okunması gereken bir fırsat olduğunu belirten İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Siverek Temsilcisi Eğitimci Mustafa Özoruç, gençlere tavsiyerlerde bulundu.

Sınavlarda başarı elde edip dereceye girenlerin, çokça kitap okuyanlar olduğuna dikkat çeken Özoruç, insanın hayatını kendisi için programlandırması gerektiğini dile getirdi.

 "Rabbimizin ilk emri de 'oku!'"

Rabbimizin ilk emri 'Oku' olduğunu ifade eden Eğitimci Özoruç, "Okulların tatil olmasıyla beraber yaklaşık 8 aylık bir eğitim ve öğretimi geride bıraktık. Elbette bedenimiz ve zihnimizin dinlenmeye ihtiyacı vardır; ama hayatın ömür boyu bir eğitim ve öğretim süreci olduğunu unutmayalım. Yeni eğitim öğretim yılına geçmeden önce zihnimizi beslememiz gerekiyor. Nasıl ki sağlıklı bir vücudun yemeye, içmeye, dinlenmeye ve sosyal etkinliklere ihtiyacı varsa; sağlıklı bir zihnin de kendini yenilemeye ve geliştirmeye ihtiyacı vardır. Bu da kitap okumayla gerçekleşir. Rabbimizin ilk emri de 'oku' ile başlıyor. 'Yaratan Rabbinin adıyla oku!' ayetidir. Bizler de okumalıyız ve okurken bir bilinç ve dünya görüşü kazanmalıyız. Neyi, niçin okuduğumuzu bilmeliyiz? Hayatı kendimiz için programlandırmalıyız. Bu programın içine kitap okumayı, tefekkür etmeyi ve kitabı tahlil etmeyi birinci sıraya koymalıyız. Bilinçli bir toplumun temelini ancak okuyan bireyler atabilir." dedi.

"LGS ve TYT birincileri çok kitap okuyanlardır"

Sınavlarda başarı elde edip dereceye girenlerin, kitap okuyanların olduğunun altını çizen Özoruç, "Yeni eğitim müfredatımız, tamamen okuma ve okuduğunu anlama üzerine inşa edilmiştir. LGS ve TYT birincileri çok kitap okuyanlardır. LGS ve TYT'de derece yapan akranlarınızın çoğu kitap okuyarak bu başarıyı elde ettiğini söylüyorlar. Bizler de diyoruz ki başarının sırrı okumada gizlidir. Haydi, sizler de kayıp hazineyi kitap kapaklarının arasında keşfedin, dünya ve ahiretin saadetine ulaşın. Siverek İdeal Gençlik Vakfı (İDEV) olarak sizin için her ay hazırladığımız ayın kitabına göz atmayı unutmayalım." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir