• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Altın ve dolar için yeni tahmin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milliyet'e konuşan  Ekonomist Hikmet Baydar şu ifadeleri kullandı: 

GRAM ALTINDA BU SEVİYE ÇOK KRİTİK!

Gram altın şu an için yatay seyirde dalgalanıyor. Çok önemli bir trend hareketi söz konusu değil. Birkaç gün yukarı yönlü hareketleri denedi, orta vadeli göstergelerde yön yukarı döndü ancak burada önemli olan şu: Gram altının 2500 liranın üzerinde birkaç gün tutunması gerekiyor.

Dolar/TL’de aşağı yönlü hareket görülürse gram altında o zaman düşüş söz konusu olabilir. Şimdilik 2500’lerin üzerinde tutunmasını biraz daha zor görüyoruz. 2539 lira oldukça önemli bir direnç. Bu direncin denenmesini bekliyoruz ancak dolar/TL’de aşağı yönlü hareketler bu direncin kırılamamasına sebebiyet verebilir.

‘DOLAR/TL’DE YÖN AŞAĞI İNEBİLİR’

Dolar/TL’de yön hala aşağı. Aşağı trendin bozulabilmesi için kurun 32.90 seviyelerini görmesi lazım. Şunu netleştirmek lazım: burada da yatay bir dalgalanma söz konusu, dolayısıyla bir trend hareketi yok. Ufak tefek aşağı yönlü hareketlerle 32.20’lere düşebilir. Yukarı hareketlerde de 33.00’lere kadar çıkabilir. Bu bir trend hareketi değil, yatay seyirde dalgalanma olacaktır.

Rating kuruluşlarının ‘Türkiye’de işler yolunda gidiyor’ açıklamaları gelecekte not artırımı sinyali olarak algılanacağından önümüzdeki süreçte not konuları daha fazla önem arz edebilir. Bu durumda yabancı yatırımcıların Türkiye’ye girişleri dolar/TL’de satış baskısını artırabilir. Merkez Bankası bilançosu iyi durumda. Merkez Bankası artık gelen dövizi almayarak piyasada satış baskısına izin verebilir. Bu durumda dolar/TL’de yön aşağı inebilir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir