• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Tarihte Bugün: 9 Temmuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜSEYİN GİZLİ

1946: Ankara’nın CHP’li valisi Nevzat Tandoğan intihar etti.

Nevzat Tandoğan, Cumhuriyetin en meşhur valilerindendi. Valiliğin yanında, CHP Ankara İl Başkanlığı ve Belediye Reisliği gibi üç vazifeyi uhdesinde bulunduruyordu.

Nevzat Tandoğan Üstad Bediüzzaman’a zulmedenlerden biridir. Üstad, Isparta’dan Ankara’ya getirildiğinde Vali Tandoğan Üstad Bediüzzaman ile görüşmek ister ve bu görüşmede zorba vali Üstad’ın sarığını zorla çıkarmaya çalışır. Duruma çok hiddetlenen Bediüzzaman, zorba valiye “bu sarık ancak bu başla çıkar” der ve “başından bulasın” diye de beddua eder. Allah da bu mazlum İslam âliminin bedduasını kabul eder. 

1952: Türkiye'de ilk televizyon yayınları, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirildi. 

1961: Halkoyuna sunulan 1961 Anayasası, %65 ‘evet’e karşın %35 ‘hayır’ oyu ile kabul edildi. Katılım oranı ise %75 oldu. 27 Mayıs darbesiyle, önce korku imparatorluğu kurulmuş daha sonra sözde seçimlerle halk, yapılan cinayetlere ortak edilmeye çalışılmıştı. Müthiş bir korku ortamında yeni anayasa çeşitli propagandalar eşliğinde halkoyuna sunulmuş ve bir nevi ‘halkın yapılan darbeyi onayladığı’ görüntüsü verilmeye çalışılmıştır. Aynı taktik 1980 darbesinden sonra da uygulanacaktır. 

1998: İstanbul Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamada; biri turist, 2'si çocuk, 7 kişi öldü. 7'si yabancı uyruklu 120 kişi de yaralandı.

2008: ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na yönelik saldırı gerçekleştirildi. Saldırıyı gerçekleştiren 3 kişi ile 3 polis hayatını kaybetti.

2011- Güney Sudan bağımsızlığını ilan etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir