• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Ebu Ubeyde:  DÜŞMANLA YÜZLEŞMEYE HAZIR  BİNLERCE MÜCAHİDİMİZ VAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze

Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı harekatının 275. gününde videolu bir mesaj yayımlayarak direnişin kararlılığına vurgu yaptı. Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin videolu mesajından öne çıkanlar şöyle: "Halkımız, topraklarına sahip çıkmasının karşılığında saldırı ve soykırıma maruz kalıyor. İşgalin suçları Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi'nde sistematik tasfiye ve imhayla sonuçlandı. Aksa Tufanı harekatı, işgal saldırganlığına karşı direnişimizin bir başlangıcı değil; düşmanın geçmiş suçları karşısında bir patlama noktasıdır. Biz hâlen Gazze'de dış destek olmadan savaşıyoruz ve halkımız hâlâ yiyecek ve ilaç olmadan direniyor. Bağımsız kamuoyu yoklamaları, aylar süren saldırıların ardından halkımızın, direnişlerinin arkasında nasıl durduğunu gösteriyor.

Mücahitlerimiz 9 aydır savaşıyor ve ABD ve İngiltere'nin desteklediği düşman ordusunu bozguna uğratıyor. İşgal ordusu sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor, evleri bombalıyor, hastanelere, okullara, camilere ve kiliselere saldırıyor. Dünya, Gazze'deki işgal suçları aracılığıyla uluslararası kuruluşların yalanlarını ve iddia edilen insan hakları yasalarının acizliğini gördü. 24 tugayımızın tamamı, tüm direniş gruplarıyla birlikte düşmanla savaştı ve onu Gazze Şeridi'nin çeşitli yerlerinde mağlup etti. Gazze'de hırsızlar gibi evlere kapanan siyonist kuvvetlere ve zırhlı araçların arkasına saklanan işgal subaylarına yer yok.

Mücahitlerimizin, Refah Muharebesi'nde, Şucaiye'de ve başka yerlerde yazdığı destanlar, direnişimizin gücünün ve düşmanın başarısızlığının ve yenilgisinin kanıtıdır. Düşman, Gazze Şeridi'ne girdiği her yerde acı darbeler aldı ve almaya devam ediyor. İşgalin işlediği suçlar karşısında mücahitlerimizin mücadele ve karşı koyma yeteneği daha da güçlendi. Düşman, Netzarim'den mağlup olarak çıkacaktır.

El Kassam Tugayları'nın insan kapasitesi çok iyi ve savaş sırasında binlerce yeni mücahidi askerliğe almayı başardık. Gerektiğinde düşmanla yüzleşmeye hazır binlerce mücahidimiz var. Topraklarımızın her yerinde işgale karşı koymak için savunma kapasitemizi güçlendirdik. Gazze'deki düşman esirlerinin ailelerine, çocuklarınızın kaderinin kişisel zafer peşinde koşan Netanyahu'nun elinde bir kukla haline geldiğini söylüyorum. Netanyahu'nun bahsettiği zafer sözleri, onun kişisel zaferi ve hükümetinin çocuklarını tatmin etmekten başka bir şey değildir.

Batı Şeria'da devam eden direnişin artışı, sistematik soykırım karşısında halkımızın tepkisi ve tercihidir. Lübnan, Irak ve Yemen'deki direniş cepheleri Kudüs'ü desteklemek için birleşti ve milletimizin ortak vicdanı bu direnişin yanında yer alıyor. Ümmetin savaşçıları işgale karşı cepheleri birleştirerek, benzeri görülmemiş bir şekilde Arap birliğini sağladı." (İLKHA)

İşgal çetesi Gazze'ye saldırdı

23 FİLİSTİNLİ ŞEHİD EDİLDİ

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinde yer alan El-Ehli Baptist Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, işgal ordusunun kentin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde bir eve düzenlediği saldırıda 8 Filistinli, kentin güneyindeki Basra Mahallesi'ne düzenlediği hava saldırısında da 6 Filistinli şehid edildi. Gazze kentinin batısındaki Mina bölgesinde bir evin hedef alındığı saldırıda da 3 Filistinli şehid edilirken, kentin doğusundaki Tuffah ve güneydoğusundaki Zeytun mahallelerinde Filistinli iki ailenin evlerinin vurulduğu saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. Ayrıca işgal rejimi askerleri ile Filistinli direniş grupları arasında Gazze kentindeki Şucaiyye, Zeytun ve Tel el-Hava mahallelerinde çatışmalar yaşanıyor. Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde Filistinlilere ait konutların bir kısmı işgal güçlerince havaya uçuruldu. İşgal ordusu, 27 Haziran'da Şucaiyye Mahallesi'ne girmiş ve bölgede yoğun saldırılar başlatmıştı. Bölgede işgalcilerin havadan ve top atışlarıyla karadan saldırıları sürüyor. AA

BİNLERCE FİLİSTİNLİ KUZEYE GÖÇÜYOR

İşgal ordusunun yoğun saldırılar eşliğinde Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kent merkezinin güneybatısına girmesi üzerine bombalardan korunan binlerce Filistinli yeniden yollara düştü.

Gazze/İstanbul

AA muhabirinin sahadan aktardığı bilgilere göre, işgal rejimine ait savaş uçakları ve topçu birlikleri Gazze kentinin güneybatısındaki Derac, Rimal, Sanayi, Tel el-Hava, Tuffah ve Eski Şehir gibi pek çok bölgeyi yoğun şekilde bombaladı. İşgalcilere ait askeri araçlar da yoğun ateş eşliğinde Tel el-Hava ve Rimal mahalleleri ile Sanayi bölgesi eteklerine girdi. Bölgedeki binlerce Filistinli, yoğun saldırılar nedeniyle kuzeye doğru göçmeye başladı. Savaş uçakları ve topçuları gece boyu Gazze kent merkezinin doğu, batı ve orta bölgelerini saatler boyunca ağır bombalarla hedef aldı.

AMBULANSLAR BÖLGEYE GİREMİYOR

Devam eden yoğun bombardıman nedeniyle ambulans ve sağlık ekiplerinin bölgeye giremediği, yaralıların çoğunun bu nedenden hayatını kaybettiği ifade edildi. Görgü tanıkları da Gazze kentini sarsan şiddetli patlama seslerinin duyulduğunu, patlamanın etkilerinin Gazze Şeridi'nin kuzey ve orta kesimlerinde de hissedildiğini aktardı.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir