• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BİNGÖL - Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlediği toplantıda proje hakkında bilgi veren BİNTSO Başkanı Erkan Çalbay, vatandaşların başka illerden alışveriş yapmasının Bingöl'ün kanayan yarası olduğunu, bu proje ile bunun önüne geçmek istediklerini vurguladı.


"Bu proje Bingöl'e ekonomik canlılık kazandıracak"
Bu projenin Bingöl'e ekonomik canlılık kazandıracağını ifade eden Çalbay, "Örneğin biz balda markalaşmak istiyoruz. Ancak balımızın yarısını dışarıdan alıyoruz. Bir kargo şirketinden, dışarıya gönderdiğimiz balın iki katını dışarıdan aldığımızı öğrendim. Yine aynı şekilde halkımız giyim, mobilya, kırtasiye, inşaat gibi sektörlerde dışarıdan alışveriş yapıyor. Bunun en büyük nedenlerinde biri Bingöl'de fiyatların pahalı olmasıdır. Bu sıkıntıları aşmak için bu projeyi hazırladık. İki yıl boyunca esnaflar, sektör temsilcileriyle toplantılar yaparak alışverişin Bingöl'de yapılmasını sağlamaya çalışacağız. İki yılsonunda Bingöl'e önemli bir katkı sağlanacağına inanıyoruz" dedi.


Proje Koordinatörü Cuma Karaarslan da, projenin birinci hedefinin esnafa yönelik olduğunu söyledi. Vatandaşların pahalılıktan şikâyetçi olduğu için alışverişini çevre illerden yaptığını belirten Karaarslan, "Bingöl'deki vatandaşların çoğu il dışından alışveriş yaptığı için esnaf da sürümden kazanamayıp ürünlerini pahalı satıyor. Bu proje ile fiyatların makul bir seviyeye indirilmesini ve vatandaşlarımızın da alışverişlerini Bingöl esnafından yapmasını teşvik edecektir. Bu proje kapsamında 2 yıl boyunca bunun için çalışacağız." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)