• DOLAR 33.102
  • EURO 36.286
  • ALTIN 2630.969
  • ...
Petrolde ABD fırtınası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Brent, Haziran başındaki kazançlar sırasında yüzde 8'den fazla yükseldikten sonra varil başına 86 doların üzerinde tutunurken, ABD ham petrolü 83 doların altında kaldı. Petrol şirketlerinin operasyonlarını ayarlamasıyla Beryl Fırtınasının Teksas kıyılarına yaklaştıkça hızla güçlenmesi bekleniyor. Alberta'daki orman yangınları da arzı tehdit ediyor.

Singapur'daki ING Groep NV emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, Beryl'in "bir miktar açık deniz petrol ve gaz üretimini riske atmasına rağmen, fırtınanın karaya inmesiyle ilgili endişenin rafineri altyapısı üzerinde yaratabileceği potansiyel etki olabileceği, uzun süreli rafineri kesintileri ham petrol için düşüş, rafine ürünler için ise yükseliş anlamına gelebilir" dedi.

Petrol fiyatları, yaz aylarında artan talep ve azalan stok beklentilerinin fiyatları yükseltmesiyle geçen hafta Nisan sonundan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Yükseliş, en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin'deki zayıflık işaretleri nedeniyle bir miktar dirençle karşı karşıya kalsa da, ABD'nin faiz indirimine ilişkin piyasa beklentileri, emtialar da dahil olmak üzere risk varlıklarının yükselmesine yardımcı oldu. Para yöneticileri Brent üzerindeki net uzun pozisyonlarını dördüncü haftada da artırdı.

BLOOMBERG

Bu haberler de ilginizi çekebilir