• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Siyonist çeteler serbest bıraktığı filistinlilere saldırı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Refah'taki hastane kaynaklarına göre, yardım çalışmalarında görev yaparken işgal tarafından alıkonulan Filistinliler, serbest bırakıldıktan hemen sonra Refah'ın doğusunda gerçekleşen topçu saldırısında hedef alındı.

Saldırıda hayatını kaybeden 3 Filistinlinin cesetleri, Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nda elleri bağlı halde bulundu.

İşgal güçleri, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde 5 gün önce alıkoyduğu ve dün serbest bıraktığı yaklaşık 15 Filistinliye yönelik saldırı düzenlemişti. Saldırıda şehit ve yaralananlar olurken, bazıları kaçmayı başardı. Saldırıdan kurtulan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir Filistinli, 5 gün önce Refah'ın doğusundaki Gazze Havalimanı bölgesinde yardım tırlarının gelişini beklerken işgal askerlerince alıkonulduklarını belirtti.

Yaklaşık 15 Filistinliyle birlikte 4 gündür tutulduklarını ve dün serbest bırakıldıklarını anlatan Filistinli, serbest bırakıldıktan kısa bir süre sonra Refah kentinde işgal askerleri tarafından topçu saldırısına maruz kaldıklarını, 7 kişinin şehit olduğunu, diğerlerinin ise kaçmayı başardığını söyledi.

İşgal esaretinde zor günler geçirdiklerini ifade eden Filistinli, "İsrail askerleri bizi alıkoyduktan sonra türlü işkencelere maruz kaldık. Fiziksel işkence gördük, aşağılandık. Alıkonulanları yere yatırıp üzerlerine bastılar ve üzerlerine idrarlarını yaptılar." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir