• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
“Filistin İradesini Devre Dışı Bırakan HER TÜRLÜ PROJEYİ REDDEDİYORUZ”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze

Konuya dair HAMAS'tan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İslami Direniş Hareketi (HAMAS) olarak, Gazze Şeridi'nin geleceğine ilişkin Filistin iradesini devre dışı bırakmayı amaçlayan her türlü plan, proje ya da öneriyi reddettiğimizi vurguluyoruz. Hangi ad ya da gerekçe altında olursa olsun yabancı güçlerin Gazze Şeridi'ne girmesine yönelik planları destekleyen her türlü açıklama ve tutumu reddediyoruz.

Bu faşist saldırganlığın yenilgiye uğratılmasından sonra Gazze Şeridi'nin idaresi tamamen Filistinlilere ait bir meseledir ve her kesimden Filistin halkının üzerinde mutabık kalacağı bir konudur. Bu halk, kendi özgürlük ve kendi kaderini tayin hakkına dayanan sabitelerini zayıflatacak herhangi bir vesayete ya da herhangi bir dış çözüm veya denklemin dayatılmasına izin vermeyecektir.

Tüm Arap ve İslam ülkelerini, Filistin halkımıza karşı yürütülen siyonist soykırım savaşını durdurmak için baskı yapmaya, topraklarındaki varlıklarını koruma mücadelelerinde onlara her türlü destek ve yardımı sağlamaya, faşist yerleşimci-suç çeteleri tarafından tahrip edilen halkımıza, İslami ve Hıristiyan kutsal mekânlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz." (İLKHA)

GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 38 BİN 98'E ÇIKTI

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda şehit olanların sayısı, 87 artarak 38 bin 98'e yükseldi.

İstanbul

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne 274 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İşgal ordusunun dün son 48 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 7 "katliam" gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 87 Filistinlinin daha katledildiği, 260 kişinin yaralandığı belirtildi. İşgal rejiminin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda katledilenlerin sayısının 38 bin 98'e, yaralananların sayısının da 87 bin 705'a yükseldiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cenazelerin bulunduğu ancak işgalcilerin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

SALDIRILARDA 5 GAZETECİ DAHA KATLEDİLDİ

Öte yandan işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda biri kadın, 5 Filistinli gazeteci daha katledildi. Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, işgalcilerin saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde katledilen gazetecilere ilişkin bilgi verildi. İşgal ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, Deep Shot Medya Prodüksiyon Şirketi Direktörü Sadi Mudevvih, şirkette görev yapan gazeteci Edib Sukkar, Filistin Medya Ajansı'ndani Rezak Ebu Şekyan ile Emced Cehcuh ve eşi Gazze İslam Üniversitesinde radyo programcısı Vefa Ebu Daban'ın katledildiği belirtildi.

Açıklamada, 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal ordusunun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde katledilen gazetecilerin sayısının 158'e yükseldiği bildirildi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre de işgal rejimine ait savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin orta bölgesindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda gazeteci Emced Cehcuh'un evini bombalaması sonucu eşi Daban dahil aynı aileden 9 kişi katledildi. Medya Ofisinden daha önce yapılan açıklamada, işgal rejiminin Gazze'de gazetecileri "Filistin'in sesini susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak öldürdüğü" ifade edilmişti.

SAĞLIK TESİSLERİNDE YAKIT KRİZİ DEVAM EDİYOR

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın Telegram hesabından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde faaliyette olan tüm sağlık tesislerinde hastane jeneratörlerini, oksijen istasyonlarını ve ilaçların depolandığı buzdolaplarını çalıştırmak için gerekli olan yakıtı temin etme noktasında yaşanan krizin devam ettiği belirtildi. Bazı durumlarda yakıt tasarrufu politikası kapsamında ciddi kemer sıkma önlemleri izlendiği ifade edilen açıklamada, şu anda faaliyette olan hastanelerin pek çok bölümünde çalışmaların durdurulduğu aktarıldı.  AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir