• DOLAR 32.576
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2461.574
  • ...
Suriyeli Alimler: Kaostan Esad Sorumludur!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli İslam alimleri ülkedeki kaosun yayılmasının sebebi olarak Beşar Esad’ı gösterdiler. Bildiride “şiddet kullanımı ve Hama da olanları kınıyoruz" denildi.

Bildiride "Askerler derhal şehirler üzerine kurdukları ablukayı kaldırsın. Merhamet ve mağfiret ayı olan Ramazan da böyle katliamların olması herkesin huzurunu kaçırmıştır" ifadelerine yer verildi.

Mektubu, Şeyh Kerim Racih ve ülkenin önde gelen Şam vaizi olan Muaz El Hatip ve ülkenin tanınmış İslam bilginlerinden Cevdet Said imzaladı.

Suriye ordusu, Ramazan ayının başında, ülke genelinde onlarca sivili öldürdü. Eylemciler üzerine keskin nişancıların yanı sıra askerlerin tank ve gelişmiş silahlarla ateş açması sonucunda 160 den fazla kişi hayatını kaybetti.

Ülkenin dördüncü kenti olan Hama kaç gündür Suriye tankları tarafından vuruluyor. Suriye insan hakları başkanı olan Rami Abdurrahman, Suriye ordusunun yeni hazırlıklar yaptığını, bu da yeni katliamların olacağının işareti olduğunu dile getirdi.

Humus ve Ruston şehir yolları askerlerin kontrolünde ve sıkı denetimden sonra şehirden çıkılabiliyor. Humus ve çevresinde çok sayıdaki köy yolları tamamen askerin denetimi altına alınmış.

Ülkenin kıyı şehri Lazkiye ve Baniyas şehirleri de abluka altına alındı.

Sicili bozuk olan Esad ailesi ülkede işledikleri ilk cinayet bunlar değildir. 1982 yılında, ondan daha önce ve sonra da Başar Esad’ın katil babası Hafız, “İslamcı isyanı” bastırmak için on binlerce kişiyi öldürmüştüler. Şimdi Beşar Esad babasını aratmıyor(!).

Aradaki fark babası daha korkunç katil bir surata sahipti. Bu ise kravat takmış, takim elbise giymiş sevimli(!) gözüken katil.

Nihayetinde her ikisi de katil.

Arapların adetlerine göre (Müslüman veya gayri Müslim ) haram aylarda en şiddetli düşmanlıklar durur bu aylarda çatışmazlardı. Baas rejimi bu katliamları ile cahiliye Araplarını dahi aratmadı.

Timetürk


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir