• DOLAR 32.586
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2458.575
  • ...
`Bu fitne ateşi bölgeyi kasıp kavurur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Batman`da sokak ortasında yapılan bir düğünde BDP`li olduğu ifade edilen bir kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili açıklama yapan Bem Bir Senİl Başkanı İbrahim Gökdemir, bu fitne ateşinin önüne geçilmesi gerektiğini aksi durumda bu ateşin bölgeyi kasıp kavuracağı uyarısında bulundu.
 
Müslümanlar bu tür olaylar karşısında uyanık olmalıdır
Bu fitnenin bölgede yaşayan her kesimi olumsuz şekilde etkileyeceğini ayrıca barış ve huzur ortamını da dinamitleyeceğini belirten Gökdemir, bunun en büyük zararını da bölge halkının çekeceğinin altını çizdi.
 
Bölgede İslami Sivil Toplum Kuruluşlarına yapılan saldırılarda BDP`lilerin sağır ve dilsiz olduğunu dile getiren Gökdemir, "Bölgemizde son yıllarda farklı illerde İslami sivil toplum kuruluşlarına yüzlerce kez tekrarlanan tedhiş ve terör saldırılarına ve hatta İslami bir Sivil Toplum Kuruluşun Başkan yardımcısı katledilirken ne yazık ki sözde halkların kardeşliğini savunan BDP yetkilileri tüm bu saldırlar karşısında adeta sağır ve dilsiz kesilmişti." şeklinde konuştu.
 
BDP savaş çığırtkanlığı yapıyor
BDP`li milletvekillerinin adeta savaş propagandası yaptığını belirten Gökdemir, "BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, Batman`daki olayın faili belli olmadan sorumsuzca yaptığı açıklamada "Özcan arkadaşımızın kanı HÜDA PAR`a sıçramıştır" diyerek adeta fitne ateşine körükle gitmiştir." şeklinde konuştu.
 
Bölge halkı huzur istiyor
Bölge halkının savaştan bıktığını belirten Gökdemir, "Özellikle Bölge halkımız bu topraklar üzerinde yeterince baskı ve şiddet görmüştür. Bölge ve Türkiye halkı da artık çatışmalardan yorulmuş, bıkmış ve usanmıştır. Bu halk artık huzur ve sükûnet ortamı istemektedir" ifadelerini kullandı.
 
Yeniden bir çatışma ve şiddet ortamına sürükleyecek bu adımlardan fazlasıyla kaygı duyduklarını belirten Gökdemir, tüm resmi ve sivil kuruluşları, muhtemel yeni olayları önleyecek önlemler almaya davet etti.
(Ömer Yasin Ergin - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir