• DOLAR 32.72
  • EURO 35.471
  • ALTIN 2483.194
  • ...
Bakan Kurum: 11 ilimizde inşa faaliyetimiz devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kent merkezinde devam eden çarşı inşaatı ile Saray Mahallesi’ndeki rezerv alanlarında incelemelerde bulunarak, kentin son durumu hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.  

"11 ilimizde inşa faaliyetimiz devam ediyor"

Yapılan incelemelerin ardından açıklamada bulunan Bakan Kurum, "11 ilimizde inşa faaliyetimiz devam ediyor. 4 bin 500'e yakın köyde evlerimizi süratle teslim ediyoruz. Başlamış olduğumuz 276 bin konutun, toplamda 76 bin yuvamızı kardeşlerimize teslim ettik. Bugün deprem bölgesinde 2 bin'e yakın şantiyede 153 bin işçi kardeşimiz arı gibi çalışıyor. Yıl sonuna kadar da toplam 200 bin konutu teslim edeceğiz" dedi.

"Malatya genelinde 80 bin 224 ev ve işyerimizin inşasına da süratle devam ediyoruz"

Bakan Kurum, "Gerek şehrin içinde gerek rezerv alanlarda. Malatya özelinde baktığımızda; şu ana kadar 7 bin 881 konutumuzu bitirip, depremzede ailemizi evlerine kavuşturduk. Bugün halen; Battalgazi’deki Akpınar, Cevherizade, Saray, Yenihamam; Yeşilyurt’taki Yakınca, Bostanbaşı, Koyunoğlu; Akçadağ’daki Doğu ve Başpınar; Yine Doğanşehir’deki, Doğu ve Yeni; Darende’mizdeki Hacıderviş ve daha birçok mahallemizde inşaatlar devam ediyor. Malatya genelinde 80 bin 224 ev ve işyerimizin inşasına da süratle devam ediyoruz" diye belirtti.

"Şehir merkezini, aslına uygun, tarihi dokuyu koruyan, depreme dayanıklı, çevreci olarak inşa ediyoruz"

Şehir merkezini, kent meydanını aslına uygun, tarihi dokuyu koruyan, depreme dayanıklı, çevreci, sıfır atık uyumlu olarak inşa ettiklerini ifade eden bakan Kurum, şöyle devam etti:

"Bakırcılar Çarşısının temellerini Bakanlık olarak atmıştık. Diğer dükkanlarımızın da yapımı devam ediyor. Sadece konut değil iş yerlerimizi de hızla inşa ediyoruz. Şehrimizde sosyal hayatla birlikte ticari hayatı da canlandıracağız. Eskisinden daha güçlü hale getireceğiz. Buradan, Malatyalı hemşerilerime sesleniyorum. Biz, birçok afette olduğu gibi depremin ilk anlarında da milletimize sözler verdik. Görev süremiz boyunca bu sözleri tuttuk. Şimdi yine bu sözleri tutmanın gururuyla buradayız. Ben bugün sadece bir bakan olarak burada değilim. Malatya’nın bir evladı, deprem bölgesinin kardeşi ve bölgenin ihtiyacını giderecek kişi olarak buradayım. Oğlunuz, kardeşiniz olarak buradayım. Şantiyede baret takıp yuvalar inşa etmiş bir emekçi olarak karşınızdayım. Milyonlarca vatandaşımıza yeni yuva kazandırmış, milletimizin zor anlarında hep yanında olmuş bir kardeşiniz olarak yanınızdayım. Bizim tek motivasyonumuz, milletimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve dualarını almaktır. Kardeşlerimizin bitmiş evlerinde çay içmek en büyük isteğimizdir. Malatya’da yeni yuvalarına kavuşmayan tek bir depremzede kardeşimizi bırakmayacağız. Bu evler teslim edilene kadar da arkadaşlarımla birlikte sürekli deprem bölgesinde olacağız."

Daha sonra Bakan Murat Kurum, Akçadağ ilçesindeki ticarethane ve konut inşaat alanlarına geçerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldıktan sonra, yapımı tamamlanan TOKİ Konutlarını inceleyip evlerine yerleşen aileleri ziyaret etti.

Akçadağ ilçe ziyareti akabinde, Doğanşehir ilçesini de ziyaret eden Bakan Murat Kurum ve beraberindeki heyet, İlçe merkezi Vahap Küçük Meydanında konteynerlerde ticari faaliyetlerini sürdüren esnafla sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir