• DOLAR 32.692
  • EURO 35.436
  • ALTIN 2477.398
  • ...
DEM Partili belediyeler yine Kur'an kurslarını hedef aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocukların ve gençlerin İslam'ı öğrenmesini hazmedemeyen DEM Parti, ifsat projelerine karşı duran Kur'an-ı Kerim kurslarına engel olmaya çalışıyor.

Bölge halkının büyük bir teveccüh gösterdiği ve çocuklarını gönderdiği Kur'an-ı Kerim kurslarına karşı harekete geçen DEM Partili Diyarbakır'ın Kayapınar, Sur ve Bağlar ilçe belediyeleri; 10 Kur'an kursunun faaliyet gösterdiği 12 binanın 30 gün içinde boşaltılmasını istedi.

DEM Parti Eş Başkanı Tuncel Bakırhan da geçtiğimiz mayıs ayında medreseleri hedef almış ve medreselere yönelik rağbeti önlemek için kültürel ve sanatsal faaliyetlere daha fazla yer ayıracaklarını ifade etmişti.

Bakırhan ayrıca bölgenin değerlerinden olan ve halkın teveccühünü kazanan medreseleri için "Adeta çığ gibi büyüyor" diyerek büyük bir tehlikeymiş gibi göstermeye çalışmıştı.

Konu yargıya taşındı

Diyarbakır İl Müftülüğü Basın Birimi'nden elde edilen bilgilere göre, konu yargıya taşındı.

Basın biriminden yapılan açıklamada, "Değerli STK temsilcilerimiz, Kayyum döneminde ilçe müftülüklerimize Kur'an kursu ve cami olarak kullanılmak üzere tahsisi yapılan ve kullanım amacına uygun bir şekilde faaliyet gösteren 12 taşınmaz için DEM Partili belediyeler tarafından Belediye Meclis kararı ile tahsisleri iptal edildiğine dair müftülüklerimize yazı gönderilmiştir. Biz de avukatımız marifetiyle yürütmenin durdurulması yönünde mahkemeye dava açtık. Bahsi geçen kurslarımızda yaz kurslarımız devam ediyor." ifadelerine yer verildi.

DEM Parti daha önce de medreseleri hedef almıştı

Mayıs ayında katıldığı bir TV kanalında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise, İslam'ın şiarlarından ve bölgenin değerlerinden olan medreseleri, büyük bir tehlike olarak göstermeye çalışmış, "Özellik bölgede okul yerine medrese ve tarikatlara yoksulluktan dolayı gitmek zorunda kalıyorlar. Bilinçli bir tercihtir. Bunu karşısında Türkiye toplumu, siyasi partiler daha uyanık olmalı." ifadelerini kullanmıştı.

Bakırhan, bölgede özellikle medreselerin "yoksulluk" nedeniyle tercih edildiğine ve bir tehlikeymişçesine "bir çığ gibi büyüdüklerini" belirterek kendi ellerindeki belediyeler eliyle yapacakları sözde "kültürel ve sanatsal" çalışmalarla bunun önüne geçeceklerini ifade etmişti.

Aynı zihniyet benzer kararı Siirt'te de almıştı

4-6 Yaş Kur'an Kursu hazımsızlığının bir diğer örneği de mayıs ayında Siirt'te yaşanmıştı.

DEM Parti, Siirt Belediyesi'nin yönetimini devralır almaz halkın büyük tepkisini çekecek bir karara imza atmış, 4-6 yaş arası çocukların eğitim aldığı Kur'an kursunu, taziye evi yapılmak üzere kapattırmıştı.

Taziye evi bahanesiyle kararlar alan DEM'li belediyeler, aldığı meclis kararlarıyla halkın inanç ve değerleriyle ters düşmeye devam ediyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir