• DOLAR 32.71
  • EURO 35.477
  • ALTIN 2476.814
  • ...
Gaziantep'te HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası'ndan, işçi kıyımına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitkâmil Belediyesinde çalışan 67 işçinin haksız ve hukuksuzca işten çıkarıldığını ifade eden HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası, belediye binası önünde toplanarak protesto eylemi gerçekleştirdi.

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası tarafından yapılan basın açıklamasına, işten çıkarılan işçiler, aileleri ve iş arkadaşları da destek verdi.

Şehitkâmil Belediye Başkanlığı önünde gerçekleşen basın açıklaması HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir'in basın açıklaması metnini okumasıyla başladı.

Memurlar ve emekliler nazarında yaşanan hayal kırıklarını kamuoyu ile paylaşmak için bir araya geldiklerini dile getiren Özdemir, "Gaziantepli ve Şehitkâmilli Kardeşlerim, bugün son Mahalli İdareler Seçimleri sonrası Şehitkâmil Belediyesinde yaşanan işçi kıyımını, sendikal zulümleri, hak ihlallerini ve seçim döneminde verilen sözlerin tutulmamasından kaynaklı işçiler, memurlar ve emekliler nazarında yaşanan hayal kırıklıklarını kamuoyu ile paylaşmak için bir aradayız." dedi.

"Maalesef yıllardır 'Mart'ın Sonu Bahar' diyerek seçimlerde milletimizden oy isteyen ana muhalefet partisinin Şehitkâmil Belediye Başkanı Av. Umut Yılmaz, emekçilerin 'Yazını Kışa' çevirmiştir." diyen Özdemir, "Seçimler öncesinde sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda göreve seçilmeleri halinde 'Tek işçi bile işinden olmayacak' diyen Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, sözünde durmayarak 67 belediye işçisini haksız ve hukuksuz bir şekilde ekmeğinden etmiştir. İşçilere verdiği sözler ortadayken, tasarruf gerekçesiyle emekçileri mağdur eden Şehitkâmil Belediye Başkanını ve yönetimini şiddetle kınıyoruz." şeklinde konuştu.

"Emekçileri işlerine iade edin"

Özdemir, "Emekçileri işlerine iade edin. 6 Şubat depremlerini yaşamış, kayıplar vermiş, evleri yıkılmış, deprem travmasını atlatmaya çalışan, bu şehri canla başla yaşanılabilir kılan, bu milletin öz evlatlarına reva gördüğünüz bu mudur? Tasarruf tedbiri! İşçileri işten çıkaran Şehitkâmil Belediyesi Belediye Başkanı, bu işten çıkarmaları meşru göstermek için malum sendikanın temsilcilerini de yanına alarak, işçiler geçici işçiler olduğu için işten çıkarıldığını ifade etmektedir." diye konuştu.

"Şehitkâmil'de emekçiler söylemlerle eylemlerin uyuşmamasının kurbanıdır"

Özdemir, "Seçimden önce söylediğiniz 'Benim belediye başkanlığım dönemimde dışarıdan işçi diye bir şey olmayacak. Herkes kadroya girecek' ifadesini hatırlıyor musunuz? Nerede sözlerinizin gerektirdiği iş güvencesi ve kadro? Şehitkâmil'de emekçiler söylemlerle eylemlerin uyuşmamasının kurbanıdır. İşçiler, verilen sözlerin yerine getirilmemesinin mağdurudur. HİZMET-İŞ Sendikası üyesi olsun ya da olmasın tüm emekçilerin yanındadır. Sendikamız HİZMET-İŞ, Şehitkâmil Belediyesi'nin işçi kıyımı yapan belediye yönetimini aklama çabası içinde olan sözde sendikal yapıların yapmak istediklerinin farkındadır. Emekçilere yaşatılanları normalleştirmeye çalışanların oyunlarını da başlarına yıkacağız." dedi.

"Uygulamalar sadece işçi kıyımlarıyla da sınırlı kalmıyor"

Şehitkâmil'de emekçilere reva görülen uygulamaların sadece işçi kıyımlarıyla da sınırlı kalmadığını belirten Özdemir, "İşlerine bugün itibariyle devam edebilen işçiler sendikal zorbalığa maruz bırakılıyor. Seçim döneminde 'İşimiz Gücümüz Şehitkâmil' sloganı ile halkımızdan oy toplayan Umut Yılmaz'ın Şehitkâmil Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk 'İşi Gücü' 2 bin 400 üyemizi tehditlerle ve baskılarla Sendikamızdan istifa ettirmek olmuştur." şeklinde konuştu.

"HİZMET-İŞ sendikası üyeleri yalnız değildir"

Üyelerinin yalnız olmadığını belirten Özdemir, "İşten çıkarılma, sürgünler ve mobbingler neticesinde üyelerimizi, ülkemizin milli güvenlik sorunu haline gelmiş malum sendikaya mahkûm etmenin bedelini, yargı önünde ve milletimizin vicdanında vereceksiniz. Radikal düşüncelere hizmet eden sendikalara üyelerimizi esir etmenize karşı susmayacağız. Özgür iradelerine ambargo konmak istenen emekçilerin ahı sizleri oturduğunuz koltuklarda rahat bırakmayacak. Bu yanlıştan dönün, Anayasa'nın 51. Maddesinde yer alan 'Hiç kimse bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamaz' hükmü açık ve nettir. Şehitkâmil Belediyesi emekçilerinin sendika seçme özgürlüğüne saygı gösterin. Şehitkâmil Belediyesi'nde yaşanan işten çıkarmalarla ve sendika değiştirme baskılarıyla ilgili doğrudan ilgili yeni sürgünlerle karşı karşıyayız. Şehitkâmil Belediyesi'nin bir diğer icraatı; işten çıkarılan temizlik işçilerinin yerine, kütüphane kreş gibi birimlerde çalışan öğretmenlerin görevlendirilmesi olmuştur. 67 emekçiyi işinden eden belediye yönetimi maalesef yıllardır sorunsuz çalışan iç işleyişi bozmuş, meslekleri öğretmenlik olan emekçileri temizlik işlerine sürerek, huzuru ve iş barışını dinamitlemiştir." ifadelerini kullandı.

"Yerel seçimler öncesi söz verdi ancak yerine getirmedi"

Özdemir, "Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın son yerel seçimler öncesi söz verdiği ancak yerine getirmediği vaatler bunlarla da sınırlı değil. Göreve gelir gelmez, mevcut maaşlara yüzde 25 zam, Kurban Bayramı'nda 17 bin TL net yardım, 120 yevmiye ikramiye, 1 Mayıs Günü'nde bir maaş ikramiye ve en düşük emekli maaşını 17 bin TL'ye tamamlama gibi vaatlerini de tamamen unutmuştur. Buradan tüm emekçiler adına seslenmek istiyoruz: Verdiğiniz vaatlerin takipçisiyiz. Çalışanlar ve emekliler sizlerden gelecek adımları dikkatle takip ediyor. Sözlerinizin gereğini yapın. İşçilerimize, memurlarımıza, emeklilerimize ve de halkımıza verilen tüm sözlerin seyircisi değil, takipçisi olacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir