• DOLAR 32.723
  • EURO 35.482
  • ALTIN 2477.117
  • ...
İbrani medyası: Ordu Hamas'la bir anlaşmayı kabul etmeye gidiyor ve Netanyahu'nun bunu sabote edeceğinden korkuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Kanala göre yetkili, "ordu anlaşmayı kabul etmek için hareket ediyor ve belirli hedefleri seçen baskın yöntemine geçeceğiz" dedi.

Bu arada İbranice Kanal 12, "İsrail müzakere heyetinin bazı kısımlarının Netanyahu'ya yakın tarafların ateşkes anlaşması yapma fırsatını sabote edeceğinden endişe duyduğunu" söyledi.

İbranice kanalı Kan, "Mossad şefi David Barnea'nın, Shin Bet Ronen Barosu başkanı ve Tümgeneral Nitzan Allon işgal devletinde kaldığı için müzakere ekibinin geri kalanı olmadan Katar başbakanı ile Katar'da toplantılar yapmaya gittiğini" doğruladı.

Hamas'taki resmi bir kaynak iki gün önce yaptığı açıklamada, hareketin "Filistin halkımıza yönelik saldırganlığı durdurmak amacıyla arabulucularla bazı fikir alışverişinde bulunduğunu" söyledi.

İsrail işgal ordusu, 273 gündür Amerikan ve Avrupa'nın desteğiyle Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığını sürdürüyor, savaş uçakları Filistinli sivillerin hastaneleri, binaları, kuleleri ve evlerinin çevresini bombalıyor ve onları sakinlerinin başlarının üzerinde yok ederek su, gıda, ilaç ve yakıt girişini engelliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir