• DOLAR 32.725
  • EURO 35.492
  • ALTIN 2477.502
  • ...
Başbağlar Katliamı'nın 31'inci yıl dönümünde adalet çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

5 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Otelinin yakılması bahane edilerek PKK tarafından Erzincan Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü'nde gerçekleştirilen katliam, 31'inci yılında unutulmadı.

Başbağlar Köyü Derneği tarafından Fatih Neslişah Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Fatih belediye Başkanı M. Ergün Turan, çok sayıda siyasi parti yetkilisi ile şehit yakınları katıldı.

Abdussamet Baltacı'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda basın açıklamasını okuyan Başbağlar Derneği Başkanı Mehmet Ali Dikkaya, "31 yıl önce Başbağlar'da yanan zalimin ateşi sönmemiş ve Karadumanı da halen dağılmamıştır. Karaduman, zalime ancak güç verir, tecelli eden adalet ise mazluma su, zalime ateştir. Madımak'ta ve Başbağlar'da katliam düzenleyen zalimler, Allah'ın izniyle ve milletimizin feraseti sayesinde kirli emellerine ulaşamadılar ve hiçbir zaman da ulaşamayacaklar." dedi.

PKK tarafından gerçekleştirilen katliamda önce biri kadın, biri çocuk 5 kişinin köyde evleriyle birlikte yakıldığını ve 33 köylünün de şehit edildiğini belirten Dikkaya, "Köyümüze baskınlar 22 köylümüzün, kadın, çocuk, demeden olmamaları evlerinden tek tek toplanarak meydanda bir araya getirildi. Katliam sonrasında ilk müdahale ve üzerine yoğun bir araştırma ile sağlanan deliller 5 sene sonunda siyasi bir amaç doğrultusunda bir çıkar hesabına neden ile her yıl anımsatılıp unutturulmaya çalışılan bir trajedi haline gelmiştir ve aynı kirli amaç ile örgüt propagandası yapıldıktan sonra gerçekleşti. Ayrıca köyümüzün camisi, okulu, öğretmen lojmanı, imam evi, mahalle ve köy odası ve olay anında köyde bulunan 4 araç yakıldı. Köyde bulunan 210 hanenin 191 hanesi yakılıp yıkıldı. Büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanlarımız da telef edildi. Bu katliamda köyümüz ile birlikte hayvanlar, ağaçlar, doğa, tarih, kültür ve umutlarımız yok edildi." diye konuştu.

Aradan geçen 31 yıla rağmen katliamın hesabının sorulmadığını vurgulayan Dikkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet yetkililerine olayın aydınlatılması çağrısında bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir