• DOLAR 32.734
  • EURO 35.513
  • ALTIN 2500.462
  • ...
Sultanoğlu: İnancımıza uygun müfredat değişikliği yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklığında düzenlenen Kudüs temalı okullar arası yarışmaların ödül töreni gerçekleştirildi.

Düzenlenen programda selamlama konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e özellikle sosyal medya üzerinden saldırı ve istifa etme çağrıları hakkında açıklamada bulundu.

"Değerlerimize uygun bir müfredat değişikliği yapıldı"

İnanca, kutsallara ve değerlere uygun bir müfredat değişikliğinin yapıldığını anımsatan Sultanoğlu, "İnancımıza, değerlerimize, kıymetlerimize, bizim geleneklerimize, göreneklerimize, felsefemize, kutsallarımıza değerlerimize uygun bir müfredat değişikliği yapıldı.  Bakanımıza niye saldırıyorlar? Nereden düğmeye bastılar da saldırdılar, saldırıyorlar. Sadece mülakat mı zannediyoruz, sadece atanan öğretmen sayısı mı zannediyoruz? Çünkü bir şeyin kodlarıyla oynuyor. 'Ben kötü olacağım, ben burada kendimi adadım' diyor.  Mutlak bir şekilde eğer yapılmazsa, bu değişiklikler eğer olmazsa bu istenen değişiklikler işte o zaman nesil elden gidiyor." dedi.

"Değerlerimize uygun bir müfredat değişikliği yapıldı"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in hedef alınması ile ilgili konuşan Sultanoğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı'na ve bakanımıza hiç durmadan gece gündüz saldırıyorlar, istifa etsin istiyorlar, görevden alınsın istiyorlar. Ancak yapılanların her biri Cumhurbaşkanımıza da sorularak yapılmış, kararı oradan da alınmış teyide alınmış çalışmalar. Biz de elimizden gelen her şeyiyle her duruşla sayın Bakanımızın yanında olacağız." diye Konuştu.

"Batıyla mücadele edeceksek kıymetli bir nesil yetiştirmemiz lazım"

Batı ile mücadele edebilmek için Selahaddin Eyyubiler yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Sultanoğlu, "Eğer Batı ile mücadele edeceksek kıymetli bir nesil yetiştirmemiz lazım. 750 bin öğrencisi olan Şanlıurfa'da Selahaddin Eyyübiler ile yetiştirerek ancak bunlarla mücadele edebiliriz. Bunlarla burada asrın Selahaddin Eyyubi'nin yetiştirerek ancak mücadele edeceğiz. Onun için çaba göstereceğiz. Ben bu yüzden buradaki bu etkinliği çok kıymetli buluyorum. Çok değerli bir etkinlik. Çünkü olaylar canlı tutulmalı, gündemde olmalı. Sürekli gündemde sürekli canlı sürekli zihnimizde olmalı. Çünkü o kadar dünyaya dalmışız ki o dünyanın gayeleri bize olan oradaki olan bütün o vahşeti unutturabilir." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir