• DOLAR 32.264
  • EURO 34.717
  • ALTIN 2395.647
  • ...
"Cuntacı mahkemeyi tanımıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Özgür Der Diyarbakır Şubesi Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılanması ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında, Muhammed Mursi'yi yargılayan mahkemenin meşru olmadığı vurgulandı.

Basın açıklamasını okuyan Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Beran Işık, elleri Mısır halkının kanına bulaşan katil sürüsü ordunun bu cüretini lanetlendiğini söyleyerek Muhammed Mursi ve İhvan mensuplarının yanında saf tuttuklarını belirtti.

Cunta yönetimin acziyete düştüğünü ifade eden Işık, "ABD ve İsrail'in başını çektiği batılı emperyalistlerin ve onların Ortadoğu'daki kuklalarının desteğini alan darbeciler, dünyanın suskunluğundan ve batının açık desteğinden cesaret alarak, darbeye karşı meydanları dolduran İhvan mensuplarından binlercesini şehit etti. 25 Ocak devrimiyle cezaevine gönderilen Mübarek'i serbest bırakan cunta, İhvan'ı yasaklayıp bütün liderlerini ve binlerce üyelerini cezaevlerine doldurarak direnişi kıracağını, İhvan'ı yok edeceğini düşündü. Neredeyse bir aşıra dayanan köklü İhvan geleneğinden habersiz olan darbeciler, şehadetin ve direnişin temel bir düstur olarak öğretildiği bu mektebin lideri Muhammed Mursi'yle pazarlık yapabilecekleri umuduyla aylardır onu esir tutmuş, Mursi'nin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acziyet içine düşmüşlerdir. Bugün Muhammed Mursi'yi nasıl ve niçin yargıladıklarını dahi, hiç kimseye anlatamamaktadırlar" dedi.

Işık, İhvan-ı Müslimin' üyelerinin, onurlu bir direnişe imza attığının altını çizerek, "Aynı şekilde, esir alınmış olsa bile teslim olmayı reddederek, ,izzeti tercih eden Muhammed Mursi, tüm dünyaya, bizlere, gelecek nesillere bir Müslüman'ın zulüm karşısında izzetli duruşunun nasıl olması gerektiğini göstermiştir. İyi bilinmelidir ki Mısır'ın darbecileri Mursi'nin ve İhvan'ın şahsında İslami hareketi tasfiye etmeye, İslami direnişi yargılamaya kalkışılmaktadırlar. Batı'nın cuntaya açık desteğinin arkasında da bu gerçek yatmaktadır. Aynı durum, gün geçtikçe İslami tonu daha da belirgin hale gelen Ortadoğu ayaklanmalarına karşı, batının ve yerli işbirlikçilerinin takındığı tutum için de geçerlidir. Batı İslami hareketlerin toplumsal taban bulmasını, halkların adalet ve özgürlük arayışının kaynağı olarak İslami hareketlere yönelmesine asla tahammül edememektedir" şeklinde belirtti.

Mısır halkına ve Mısır'ın Meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yapılan saldırıları lanetlediklerini belirten Işık, İhvan'a ve Mısır halkının meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz saldırıları, baskıyı ve depotizmi şiddetle kınadıklarını sözlerine ekledi. (Hüseyin Yalçın/Yasin Ergin - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir