• DOLAR 32.685
  • EURO 35.446
  • ALTIN 2500.46
  • ...
Mardin Valisi Akkoyun:  Haziran ayı içerisinde toplamda 65 operasyon düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Akkoyun, beraberinde İl Jandarma komutan vekili Jandarma kıdemli Albay Taner Özdemir ve İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday ile birlikte düzenlenen Haziran Ayı Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Toplantıda 2024 yılı Haziran değerlendirmesi yapan Vali Akkoyun, her ay bir önceki ayın asayiş ve güvenlik konularında yapılan çalışmalarla ilgili hem basın mensuplarını hem de basın mensupları aracılığı ile de vatandaşları düzenli bilgilendireceklerini ifade etti.

Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Vali Akkoyun, asayiş ve güvenlik verilerini gözden geçirerek, suç oranlarını azaltmayı ve huzur ortamını sağlayarak halkın yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Akkoyun, "Asayiş ve güvenlik verilerini değerlendirerek suç oranlarını azaltmak, huzur ve güven ortamının istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve oluşturduğumuz güven ortamının devamını sağlamak nihai hedefimizdir. Mardin’imizin huzur ve güven şehri olması için hemşehrilerimizin desteğini daima yanımızda görüyoruz. Suç ve suçluyla mücadelede verdikleri desteklerden dolayı Mardinli hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Vatandaşlarımızın huzur, güven, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yıkıcı, bölücü ve her türlü terör tehdidini bertaraf etmek temel hedefimizdir. Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bölücü terör örgütlerine karşı kararlı mücadelemiz devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

PKK ve FETÖ kapsamında gerçekleştirilen 22 operasyon neticesinde 26 kişiden 7 kişinin tutuklandığını belirten Akkoyun, "Bu anlayışla haziran ayında Mardin’de, bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik toplam 22 operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 26 kişiden 7’si tutuklanmıştır. Terörle birlikte Organize Suç Çetelerine yönelik operasyonlarımız da kararlılıkla devam ediyor. Bu kapsamda ilimizde 5 operasyon düzenlenmiş, 5 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır. İlimiz genelinde yapılan terör, asayiş, organize suçlar ile huzur ve güven uygulamalarında; 1 adet uzun namlulu silah, 5adet ruhsatsız av tüfeği,24adet ruhsatsız tabanca ve 38 muhtelif mühimmat ele geçirilmiştir. Ülkemizin güvenliği huzur ortamının devamı için düzensiz göçle mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir." şeklinde aktardı.

"247 şahıs Hudut Birliklerimiz tarafından hudut hattı ötesinde engellenmiştir"

Suriye’den ülkemize yasadışı yollarla geçmeye teşebbüs eden 247 şahıs Hudut birlikleri tarafından hudut hattı ötesinde engellendiğini vurgulayan Akkoyun, "İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Mobil Göç Aracımız, düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsamında şehrimizde farklı lokasyonlarda faaliyetlerini sürdürmektedir. Suriye sınır hattında yer alan ilimizde, ülkemize yasadışı yollarla geçmeye çalışan şahıslara yönelik gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Haziran ayı içerisinde Suriye’den ülkemize yasadışı yollarla geçmeye teşebbüs eden 247 şahıs Hudut Birliklerimiz tarafından hudut hattı ötesinde engellenmiştir. Sınırı geçmeye teşebbüs eden 16 şahıs sınırda görev yapan birliklerimiz tarafından yakalanarak kolluk kuvvetlerimize teslim edilmiştir. Burada yapılan ilk incelemede Suriye’den ülkemize geçmeye teşebbüs eden ve terör örgütü mensubu oldukları tespit edilen 3 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır." dedi.

Akkoyun, narkotik suçlarla mücadele kapsamında Mardin’de haziran ayı içerisinde toplamda 65 operasyon düzenlendiğini ifade ederek, "Bağımlılıkla mücadeledeki çalışmalarımızı da hassasiyetle devam ettirmekteyiz. Bir taraftan kolluk kuvvetlerimiz ilimizde uyuşturucu madde girişini engellerken diğer taraftan uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi ve vatandaşlarımıza yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini de sürdürmekteyiz. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ilimizde haziran ayı içerisinde toplamda 65 operasyon düzenlenmiş, Operasyonlar kapsamında 7 kişi gözaltına alınmış, 3 kişi de tutuklanmıştır. Yine kaçakçılıkla mücadelede ve huzur operasyonları kapsamında ilimizde haziran ayı içerisinde 30operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlar kapsamında 34 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır. Huzur ve güven uygulamaları kapsamında aranan 330 kişi ilimizde güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanmıştır." şeklinde aktardı.

Haziran ayı içerisinde 94 bin 851 aracın denetlendiğini ifade eden Akkoyun, "Trafik Denetimleri kapsamında haziran ayında 278’i okul servis aracı olmak üzere toplam 94 bin 851 araç denetlenmiştir. Ayrıca trafik eğitimlerimiz de aralıksız bir şekilde devam etmektedir. Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ve Mobil Eğitim Araçları ile okul çağındaki çocuklarımızda trafik bilincini oluşturmak ve farkındalık yaratmak maksadıyla Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda 2 bin 423 öğrenciye teorik ve uygulamalı eğitim verilmiştir. Yaralanma ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirmek konusunda trafik kurullarına uyulması hayati öneme sahiptir. Bu amaçla aşırı hız, alkollü araç kullanımı, sürüş sırasında cep telefonu kullanarak sürücünün dikkatinin dağılması, kırmızı ışık ihlalleri, trafik işaret ve işaretçilerine uyulmaması, emniyet kemerlerini kullanmamak maalesef acı sonuçlara neden olmaktadır. Kolluk kuvvetlerimiz Şehirlerarası Otobüs terminali yanı sıra yol kontrol noktalarında gerekli bilgilendirme çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürmektedirler. Denetimlerdeki öncelikli amacımız, sürücülerimizi ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek, şehirlerarası otobüslerde seyahat eden vatandaşlarımızın özellikle emniyet kemeri konusunda gerekli bilinci ve hassasiyeti oluşturmaktadır. Şehirlerarası ulaşımda görev yapan sürücülerimizin de düzenli olarak araç bakımları ve kontrollü sağlamaları, emniyet kemeri konusunda belirlenen kurallara uymaları ve vatandaşlarımıza güvenli bir seyahat sunmaları için hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Sizlerin vasıtasıyla tüm vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uyulması konusunda hassasiyet göstermelerini bir kez daha önemle rica ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Sağlıklı bir çevre ve bereketli topraklar, geleceğimizin teminatıdır"

Akkoyun, çiftçilere anız hakkında uyarı ve tavsiyelerde bulunarak, "Mezopotamya ovası olarak bilinen Mardin'imizde çiftçilerimiz bereketli bir şekilde hasatlarını toplamaya başladı. Bir yandan hasat yapılırken bir yanda da maalesef çıkan yangınlar canımızı yakmaktadır. Özellikle yakılan ekili alanlara, tarlalarımıza ve çevremize zarar verirken bazen de telafisi olmayan sonuç ve acılara sebep olabilmektedir. Doğanın bize sunduğu kaynakları sürdürülebilir bir şekilde kullanmak, gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak hepimizin sorumluluğudur. Tarım faaliyetleri sırasında anız yakmak, toprağın verimliliğini azaltarak ekosisteme ve insan sağlığına ciddi zararlar vermektedir. Kıymetli çiftçilerimiz ve vatandaşlarımızdan istirhamımız, anız yakmamaları ve bu konuda daha bilinçli hareket etmeleridir. Lütfen daha dikkatli ve duyarlı hareket ederek ekili alanlarımızı, çevremizi ve geleceğimizi koruyalım. Unutmayalım ki, sağlıklı bir çevre ve bereketli topraklar, geleceğimizin teminatıdır. Bu vesileyle, tüm çiftçilerimize bereketli hasatlar diler, duyarlılıkları için şimdiden teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Akkoyun, 8’inci yıl dönümü olan 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, "Ayrıca bu ay, FETÖ terör örgütü tarafından haince planlanan 15 Temmuz darbe girişiminin sekizinci yılına giriyoruz. Bundan tam sekiz yıl önce, milletimizin iradesine ve demokrasimize karşı yapılan hain darbe girişimine karşı dimdik durarak, vatanımızı savunduk. Bu anlamlı gün, milletimizin birlik ve beraberlik içinde nasıl bir araya geldiğinin en büyük göstergesidir. Bizler de 15 Temmuz ruhunu her daim diri tutmak, demokrasimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmak amacıyla Mardin Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız ve tüm kurumlarımızla hafta boyunca çeşitli anma etkinlikleri düzenleyeceğiz. Bu vesileyle başta 15 Temmuz hain darbe girişimi olmak üzere bağımsızlığımız, vatanımız, milletimiz ve şanlı bayrağımız için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum, kahraman gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum. İlimizin huzuru ve güvenliği için devletimizin tüm kurumları ve her bir çalışanıyla verdiği mücadele kararlılıkla hız kesmeden devam ederken, kıymetli Mardinli hemşerilerimizin verdikleri destekle daha da güçlenerek yol kat etmekteyiz." şeklinde kaydetti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir