• DOLAR 32.462
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2440.948
  • ...
Gözaltındaki basın mensupları serbest bırakılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Batman'da dün yapılan provokasyonları görüntülemeye çalışan İlke Haber Ajansı muhabirlerinin gözaltına alınmasını kınadı.

 

Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk,"Hafta sonu İpragaz Mahallesinde yaşanan bir olayı takip eden ve insanlar arasında yaşanan kavga ve arbedeyi haber yapmak üzere olay yerinde bulunan basın mesubu arkadaşlarımız M.Fatih Akgül ve Yasir Oğuz'u güvenlik kuvvetlerince böyle çok büyük bir olaymış gibi gözaltına alınması, sonrasında gizlilik kararının alınması gerçekten bizleri endişelendirmiştir. Çünkü Basın mesubunun temel görevi bir olayı takip etmektir. Olay hakkında halkı ve kamuoyu bilgilendirmektir, aydınlatmaktır. Dolayısı ile temel görevlerini yapan arkadaşlarımızın görevleri icabı yaptıkları bir işten dolayı gözaltına alınması anlaşılmaz bir durumdur. Gerçekten biz bunları anlamakta zorlanıyoruz. Şeffaf demokratik özgürlükçü ülkelerde böyle bir şeyin yapılmış olması gerçekten bizler kaygılandırmıştır." ifaderini kullandı.

 

Özperk konuşmasının devamında,"Savcılığın daha sonra konu ile ilgili gizlilik kararı alması ve gözaltındaki basın mensubu arkadaşları, mensubu oldukları haber ajansı temsilcileri ve aileleri ile görüştürülmemiş olması endişemizi arttırmıştır. Bu çerçevede güvenlik kuvvetlerinden beklentimiz ve arzumuz olayın biran önce aydınlatılması ve haksız yere gözaltında olduklarına inandığımız basın mensupları arkadaşlarımızın derhal bırakılmasıdır." dedi. (Mehmet Mikyas - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir