• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Çınar ve Mazıdağı'ndaki yangından etkilenen ailelere halktan küçükbaş hayvan yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

20 Haziran günü Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Köksalan (Tobıni) kırsal Mahallesinde başlayıp, Çınar ilçesine bağlı Yazçiçeği (Herberê), Bağacık (Bağcağê) ve Ağaçsever (Botika) kırsal Mahalleleri ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ (Kelekê ), Şenyuva (Şevaşî) ve Yetkinler (Dirînê) kırsal Mahallelerinde etkili olan yangında 15 kişi vefat etmiş, 78 kişi yaralanmış ve büyük çapta maddi zarar meydana gelmişti.

Konu hakkında açıklama yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Yangında 556 küçükbaş hayvanımız maalesef telef olmuştur. 250 yaralı hayvanımız vatandaşların da rızaları ile Et Balık Kurumuna kesime sevk edilmiş. 120 hayvanımız da bölgede veteriner hekimlerimiz veteriner, fakültemizin desteğiyle tedavileri sağlanmıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Bu duruma sessiz kalmayan vatandaşlar, sosyal medya üzerinden bir araya gelerek 300 küçükbaş hayvanı toplanarak, yangından zarar gören vatandaşlara ulaştırdı.

Konu hakkında açıklama yapan Mehmet Tari, "Bu kampanyayı başlatma nedenimiz yangından etkilenen ailelere yardımcı olmak. Yardım kampanyasına destek memleketimizin birçok yerinden geldi. Bingöl'den, Solhan'dan, Karlıova'dan, Şanlıurfa'dan, Mardin'den ve birçok yerden destek geldi. Yaklaşık 300 küçükbaş hayvanı şuana kadar topladık. Bir haftaya kadar daha toplamaya devam edeceğiz, topladığımız hayvanları da gelip burada yangında mağdur olan ailelere teslim edeceğiz. Tamamen hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile köy köy dolaşarak topladık. Destek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim. Yaralılara da Allah'tan acil şifalar diliyorum. Kampanyaya destek olmak isteyenler bizimle irtibata geçebilir. Biz yangından zarar gören vatandaşlarımızın tekrar hayvancılık yapmalarını, gurbete gidip çalışmalarını istemiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir