• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Putin: Ateşkes ilan etmeyeceğiz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Gizli

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinde yaptığı açıklamada, Ukrayna savaşı ile ilgili olarak, "Ateşkes ilan etmeyeceğiz" diyerek, "Ukrayna'dan geri dönüşü olman adımlar görmemiz gerekiyor. Bu adımlar olmadan ateşkes imkansız" ifadelerine yer verdi.

Putin geçen ay yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı ancak Kiev'in NATO hedeflerinden vazgeçmesi ve Moskova'nın hak iddia ettiği dört vilayetin tamamını teslim etmesi halinde sona erdireceğini söylemiş, Ukrayna ise bu talepleri reddetmişti.

Biden-Trump tartışmasını da değinen Putin, "Tartışmanın bazı bölümlerini gördüm ama yapacak başka işlerim var" diyerek, ABD başkanlık seçimi kampanyası sırasında Moskova ve Washington arasında yapıcı bir diyaloğun mümkün olmadığını dile getirdi.

Donald Trump'ın Ukrayna'daki savaşın hızlı bir şekilde sona erdirilebileceği yönündeki açıklamalarına da değinen Putin, Trump'ın içten konuştuğunu ve Rusya'nın onu ciddiye aldığını söyledi.

Putin, Rusya'nın kasım ayındaki ABD seçim sonuçlarını bekleyeceğini ve yeni yönetimin ne yapacağını göreceğini söyleyerek, "ABD'nin eylemlerini yansıtma hakkımızı saklı tutuyoruz." diye belirtti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir