• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
29 ilde Kıskaç-20 operasyonu: 108 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, FETÖ'ye yönelik 29 ilde düzenlenen "Kıskaç-20" operasyonlarında 108 şüphelinin yakalandığını belirterek, "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesindeki çalışmalar sonucu Adana, Ankara, Adıyaman, Antalya, Aksaray, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Kırşehir, Malatya, Mersin, Muş, Sakarya, Sinop, Siirt, Şırnak, Tokat ve Uşak'ta operasyonlar düzenlendi.

Şüphelilerin, örgütün "emniyet gizli", "askeri gizli" ve "güncel" yapılanmaları içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün hücre evlerinde saklandıkları ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları belirtilerek, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydının bulunduğu bildirildi.

Operasyonlar sonucu çok miktarda döviz ve Türk lirası ile çok sayıda dijital materyalin ele geçirildiği de kaydedildi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir