• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Almanya: Rusya, Avrupa’daki güvenliğimiz için en büyük tehdit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Federal Meclis'te NATO'nun 75. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen oturumda konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in saldırılarının sadece Ukrayna'daki enerji altyapısına ve binalara değil, aynı zamanda Avrupa'nın özgür yaşam tarzına da yönelik olduğunu vurgulayan Baerbock, "Onun bombaları bizi de kastediyor.” dedi.

"PUTİN'İN RUSYA'SI AVRUPA'DA GÜVENLİĞİMİZ İÇİN EN BÜYÜK TEHDİT"
Baerbock, bu nedenle Washington'da yapılacak NATO Liderler Zirvesi'nde sadece kutlama yapılmayacağını, Ukrayna'ya desteğin nasıl artırılacağının da tartışılacağını belirtti ve “Putin'in Rusya'sı öngörülebilir gelecekte Avrupa'da güvenliğimiz ve özgürlüğümüz için en büyük tehdit olmaya devam edecektir.” ifadesini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı, siyasetin de bu duruma göre düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Ukrayna'ya verilen desteğin bir “hayırseverlik jesti” olmadığını, bunun kendi güvenlik ve özgürlüklerine yapılan bir yatırım olduğunu vurgulayan Baerbock, Almanya ve NATO ülkelerinin savunma konusundaki çabalarını artırması gerektiğini ifade etti.

Baerbock, “Önümüzdeki hafta ve ayların nasıl sonuçlanacağını kimse bilmiyor. Ancak kesin olan bir şey var: ABD seçimlerinin sonucundan bağımsız olarak, NATO'nun transatlantik kalabilmesi için daha Avrupalı olması gerektiğidir.” değerlendirmesinde bulundu.

NATO'nun 75. yılı kutlamaları kapsamında, 9-11 Temmuz tarihlerinde Washington'da liderler düzeyinde zirve yapılacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir