• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Hizbullah yetkilisi ''devam edecek'' diyerek duyurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Haşim Safi el-Din,  Nasır'a yönelik suikasta verilen tepkinin "dün hızla başladığını ve bir dizi yanıtın halen birbirini takip ettiğini ve devam edeceğini" doğruladı.

Safi el-Din, Beyrut'un güney banliyösünde düzenlenen anma töreninde yaptığı açıklamada "Bir dizi tepki, düşmanın vurulacağını düşünmediği yeni yerleri hedef aldı ve kesin olan şey, ölü ve yaralılar da dahil olmak üzere çok sayıda zayiatın olduğu. ” dedi. 

Safi el-Din söyle devam etti;

''Bu cephe ateşli ve güçlü kalacak ve daha da güçlenecek. Düşmanla yaptığımız uzun savaştan öğrendiğimiz şey bu"

Hizbullah'ın hava saldırısı sirenlerinin duyulduğu ilk yer, Kiryat Shmona oldu. Çevredeki bazı kasabalarda çalan sirenler, yaklaşan bir roket salvosunu haber veriyordu. Hemen ardından Yukarı Celile, Batı Celile ve Golan Tepeleri'ndeki yerleşimlerde sirenler duyuldu.Muhtemel bir kamikaze drone saldırısını işaret eden sirenlerin çaldığı Ilaniya kasabası, Lübnan sınırına 35 kilometre uzaklıkta ve Taberiye Gölü'nün batısında yer alıyor.

Peşinden Akdeniz kıyısındaki Akka ve Nahariye'de siren sesleri yükseldi.Akka'da bir alışveriş merkezinin çatısında yangın çıkarken, Times of Israel yangının düşen bir şarapnel parçasıyla başladığını bildirdi.

Times of Israel, hava saldırısı sirenlerinin yalnızca 15 dakika ara verdiğini belirtip 'Lübnan'dan gelen saldırılar için sirenler aralıksız çalıyor' başlığını attı. Hizbullah, işgal rejimine  bir saat içerisinde 200'den fazla roket ve 20 kadar kamikaze silahlı insansız aracı fırlattığını duyurdu. Hizbullah açıklamasında füze ve drone'ların hedefinde İsrail üsleri bulunduğu belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir