• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Gallant: Her zamankinden daha yakınız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Siyonist rejimin Savunma Bakanı  Gallant, Gazze'de tutulan esirlerin yakınlarıyla dün akşam bir toplantı gerçekleştirdi. Gazze'deki Filistinli gruplarla esir takası anlaşmasına değinen Gallant, "Esir takası anlaşmasına her zamankinden daha yakınız." dedi.

Bir ay önceye kadar kısa sürede bir anlaşmanın olacağına inanmadığına işaret eden Gallant, ABD'deki temaslarının tümünde anlaşma için Hamas'a baskı kurulmasına odaklandığına dikkati çekti. Kanal 12 televizyonu, Gallant'ın basın ofisinin ise bahsi geçen açıklamalara dair yorum yapmaktan kaçındığını belirtti.

Katar basını müzakerelerdeki ilerlemenin CIA başkanı William Burns'ün Katar, Mısır ve Türkiye ile koordineli olarak yaptığı bir tekliften kaynaklandığını bildirdi. Yeni öneride , saldırının  ilk aşamanın tamamlanmasından sonra müzakereler sırasında sonlandırılmasına ilişkin "daha net ifadeler" yer alıyor.

İşgal basınına göre belgede büyük olasılıkla müzakereler sırasında ve özellikle anlaşmanın ilk aşamasından sonra ateşkesin veya sürdürülebilir barışın devamının garantisi yer alacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir