• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
"Evlatlarımızı caminin manevi havasından mahrum etmeyelim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yaz Kur’an kursları, Şanlıurfa'daki tüm camilerde binlerce öğrencinin katılımıyla başladı.

Yaz Kur'an kursları, 1 Temmuz tarihinde yeniden öğrencileri ile buluştu.

Peygamber Efendimizin "Aranızda en hayırlınız Kur'an'ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir" hadisine binaen aileler, yüzyıllardır çocuklarını Kur'an'ı Kerim öğrenmesi için camilere gönderiyor.

Bu sene yaz Kur'an kursları 16 Ağustos'a kadar devam edecek.

Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Hadi Gündüz, başlayan yaz Kur'an kursları ile ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Yaz Kur'an kurslarımız camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda başladı"

Yaz Kur'an kurslarının 16 Ağustos'a kadar süreceğini söyleyen Gündüz, "Yaz Kur'an kurslarımız 1 Temmuz'dan itibaren bütün camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda Elhamdülillah başladı. İnşallah 16 Ağustos'a kadar yaz Kur'an kurslarımız devam edecek. İmam hatiplerimiz, müezzin kayyumlarımız ve Kur'an kursu hocalarımız tarafından bu kurslarımız açıldı ve öğrencilerimizle kayıtlarını yaptılar. Şu anda henüz çocuklarını göndermeyen kardeşlerimiz varsa hocalarımız camilerde ve Kur'an kurslarında kardeşlerimizi bekliyorlar. Kayıtlarını almaya devam edecekler." dedi.

Ahlaki çöküntünün yaşandığı bir dönemde çocukların kalbine İslam'ın yerleştirilmesi gerektiğini belirten Gündüz, "Ahlaki çöküntünün yaşandığı ciddi manada bir devirde yaşıyoruz. Evlatlarımızı bu tür şeylerden koruyabilmek adına, onlara dini, İslam'ı Efendimiz aleyhissalatu vesselam'ın sünnetini onların kalplerinde yerleştirmemiz lazım. Bunları evlerimizde yapıyor olabiliriz ki muhakkak anne babalar; evlatlarına bu konuda gereken uyarıları yapıyorlar ancak camilerde ve Kur'an kurslarında yapılan sohbetler, verilen dersler evdekinden daha fazla etkili olmaktadır. İstiyoruz ki evlatlarımız çocuklarımız camilere gelsin, caminin ve Kur'an kurslarının havasını teneffüs etsinler, oradaki manevi havayı teneffüs etsinler. Velilerimizden ricamız şu; evlatlarımızı bu yaz Kur'an kursları döneminde bu caminin bu manevi havasından onları mahrum etmeyelim. Çocuklarımızı Kur'an kurslarına gönderelim." diye konuştu.

"Çocuklarımızı kötü yollardan alıkoymak adına her türlü çaba Kur'an kurslarımıza verilmektedir"

Gündüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Efendimiz aleyhisselatu vesselam buyuruyor ki 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir.' Hem öğrenenler hayırlı duruma gelir hem de öğretenler olarak bizler hem hocalarımız. Onlar bu vazifeyi en iyi şekilde şu anda yapmaktadırlar. Camilerimizde ve Kur'an kurslarımıza verilen derslerin başında Kur'an-ı Kerim evlatlarımıza ders olarak verilmekte hem de bunun yanında İslam'ın Şartları, İmanın Şartları, namaz, Efendimiz aleyhissalatu vesselam'ın sünneti, Peygamber Efendimizin hayatı, Sahabelerin hayatı yani kısacası çocuklarımızı kötü yollardan alıkoymak adına her türlü çaba camilerimize ve Kur'an kurslarımıza verilmektedir. Yine bir Hadis-İ Şerifte Efendimiz aleyhissalatu vesselam buyuruyor ki 'Hangi evde Kur'an okunursa orada bereket çoğalır, rızık çoğalır; ama Kur'an okunmayan evde şeytanlar doldurur, o evden bereket gider.' Onun için diyoruz ki çocuklarımızı gönderelim Kur'an okunsun, evlerimiz Kur'an şenlensin, bereketli olsun, rızıklarımız bol olsun, şeytanlar evimizi doldurmasın. Yarın öbür gün evlatlarımız şeytanın çizdiği yoldan gitmesinler, Kur'an ve sünnet ışığında hareket etsinler.

"Çocuklarımızı Kur'an kurslarından mahrum etmeyelim"

Velilere çağrı yapan Gündüz, "Bu yaz döneminde özellikle çocuklarımızı hele internet medyasının ve sosyal medyanın çok aşırı olduğu bir dönemde ve kirli bir sosyal medyanın olduğu bir dönemde evlatlarımızı o bataklıktan kurtarabilmek adına Yaz Kur'an kurslarına gönderelim. Camilerimizin kapısı yaz Kur'an kurslarında tek değil bütün dönemlerde açık ama özellikle yaz döneminde ciddi manada bir talep söz konusu. O talep doğrultusunda inşallah hocalarımız hizmet vermekte. Çocuklarımızı bunlardan mahrum etmeyelim inşallah." ifadelerini kullandı.

"Manevi tahribatın hat safhada olduğu bir dönemde çocuklarımıza gereken önemi verelim"

Gündüz, son olarak özellikle yaz Kur'an kurslarında emek sarf eden hocaları tebrik ederek şunları söyledi:

"Gerçekten bu dönemlerde ciddi manada hocalarımız büyük emek sarf etmektedir. Hani derler ya diğer normal okullarda ders veren öğretmenlerimiz gibi belli bir tatil dönemleri, bir istirahatleri söz konusu değil. Sizlerin aracılığıyla bu dönemde görev yapacak olan tüm imam hatiplerimizi, müezzin kayyumlarımızı, Kur'an kursu hocalarımızı, fahri olarak görev yapan tüm geçici öğreticilerimizi buradan bir kere daha hizmetlerinden, çabalarından dolayı tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Onlardan da bir istirhamımız şu; bu süre zarfında gerçekten çok büyük felaketler yaşadığımız bir dönemde, manevi tahribatın hat safhada olduğu bir dönemde çocuklarımızı bu 1 buçuk aylık süre zarfında gereken önemi verelim. Onların beynini ve aklını İslam'la, Kur'an'la, Efendimizin sünneti ile dolduralım inşallah." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir