• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Haaretz: Hizbullah liderine düzenlenen suikastın ardından...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   İşgal rejimi Hizbullah arasındaki saldırılar devam ediyor. İşgal  ordusunun, Lübnan’ın güneyindeki Sur kentine düzenlediği hava saldırısında üst düzey Hizbullah komutanı Muhammed Nimah Nasır ve iki Hizbullah üyesi şehit oldu.. Hizbullah'ın güney Lübnan'daki üç bölgesel tümeninden biri olan Aziz biriminin komutanı olarak bilinen Nasır, işgal rejiminin  7 Ekim’den bu yana öldürdüğü en üst düzey ikinci Hizbullah komutanı oldu.

"Haaretz", üst düzey Hizbullah yetkililerine yönelik suikastın, "stratejik başarılara bir alternatif olarak veya İsrail'in Lübnan'a karşı" kesin olarak "bir savaş başlatma talebine karşı  bir çare olarak" giderek daha fazla ortaya arttığınıiddia etti. 

Gazete, suikastın, Gazze'deki savaşın durdurulması ile Lübnan'da ateşkes arasındaki denkleme dayanan "Hizbullah'ın stratejisinin gidişatını değiştirmeyeceğini" vurguladı.

Ayrıca geçmişten farklı olarak Hizbullah'ın üst düzey liderlik yapısının "o zamandan bu yana önemli ölçüde geliştiğini ve genişlediğini", bugün çok katmanlı olduğunu ve safları hemen doldurabildiğini belirtti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir