• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Petrol 2 ayın en yüksek seviyesine yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD ham petrolü, Enerji Bilgi İdaresi'nin ABD petrol stoklarında Temmuz 2023'ün sonlarından bu yana en büyük düşüş olan 12,2 milyon varillik bir düşüş bildirmesinin ardından yüzde 1,3 yükselerek varil başına 84 dolara yaklaşarak Nisan ortasından bu yana en yüksek kapanış fiyatına ulaştı. Ham petrol Haziran ayının başından bu yana yaklaşık yüzde 14 civarında seyrediyor.

OPEC+'nın arzı kısıtlamasıyla ham petrol bu yıl güçlü bir şekilde yüksek seyrediyor ve hisse senedi piyasalarındaki risk iştahı vadeli kontratlara yardımcı oluyor. Yatırımcıların İran'ın yanı sıra Fransa ve İngiltere'deki seçimleri izlemesi nedeniyle jeopolitik riskler de kazanımlara katkıda bulunuyor. Ortadoğu'da işgal rejimi  ile Hizbullah arasındaki gerilimin daha geniş bir çatışmaya dönüşme tehlikesi var.

Yakın zamanda, potansiyel olarak aktif bir kasırga sezonuna ilişkin endişeler, Beryl Kasırgası'nın Karayipler üzerinden Jamaika'ya doğru ilerlemesi nedeniyle fiyatları destekledi. ABD'deki makroekonomik ortam olumsuz rüzgarları da beraberinde getirdi. Fed Başkanı Jerome Powell Salı günü yaptığı açıklamada, son ekonomik verilerin enflasyonun aşağı yönlü bir yola girdiğini gösterdiğini söyledi ancak yetkililerin faiz oranlarını düşürmeden önce daha fazla kanıta ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

BLOOMBERG

Bu haberler de ilginizi çekebilir