• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Japonya, işgalcilerin işgali genişletme planından endişe duyuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Japonya Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin topraklarını gasbeden siyonistlerin yaşadığı 5 kaçak yerleşim biriminin yasallaştırılması planına tepki gösterildi.

Genişletme planından endişe duyulduğu bildirilen açıklamada, siyonist rejimin yerleşim faaliyetlerinin uluslararası hukuku ihlal ettiğine ve iki devletli çözümün uygulanabilirliğini zayıflattığına işaret edildi.

Açıklamada, "Japonya hükümeti, İsrail hükümetine söz konusu kararı geri çekmesi ve yerleşim faaliyetlerini tamamen dondurması yönünde güçlü bir çağrıda bulunmakta." denildi.

Bölgede Filistinlilere karşı "aşırılıkçı yerleşimcilerin şiddet eylemlerinin artmasından" ciddi şekilde endişe duyulduğu ve Japonya'nın bu şiddet eylemlerini kınadığı aktarıldı.

Açıklamada, siyonist rejime aşırılıkçı yerleşimcilerin şiddetini önlemek için uygun tedbirler alması çağrısı yapılarak, "Japonya, Gazze'deki kritik insani durum göz önünde bulundurularak, Batı Şeria da dahil, gerginliği tırmandıracak eylemlerden kaçınılması gerektiğini vurguluyor." ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir