• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
İslam Memiş'ten dolar ve altın uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Finansal analist İslam Memiş, kişisel Youtube kanalında altın ve dolar ekseninde piyasaları değerlendirdi.

Memiş'in tahminleri şöyle:

Dolar kuru stabil. 32.58'de. Dolar endeksinde de 105.45 var. Burada da sakin bir seyir var. Eylül itibarıyla dolar uçacakmış beklentileri var. Buna inanıyorlar. Doların bir yatırım aracı olmadığını her videomda ifade ediyorum. Birikim akla gelince dolar akla geliyor.

Dolar TL kurundaki değer artışlarından bahsetmiyorum, doların getirisinden bahsediyorum. Türk Lirası karşısındaki 40-45 lira bantlık değer beklentimiz devam ediyor ama karşısında gram altını, gümüş de hesaplamak lazım. Bunu yapmayan doları yatırım aracı olarak görüyor

ALTIN İÇİN KRİTİK GÜN CUMA

Cuma günü de ABD’den tarım dışı istihdam verisini bekleniyor. Ama tarım dışı istihdam verisi açıklandıktan sonra iki ihtimal var: Ya 2300 dolar ya da 2 bin 360 dolar bant aralığında hangi yöne kırılacağını o gün karar verecek. Kısacası Cuma günü karar verecek.

Gram altın serbest piyasalarda 2460-2470 lira aralığında. Ufak da olsa yukarı yönlü hareketlilik var.

Bu kez makası açıyorlar. Ucuz almayı fırsat gördürmüyorlar. Fiziki altın tarafta makas aralığına dikkat etmek gerekiyor.

TL'ye geçenlere ne satın aldın diye sorduğumda yüzde 80'i araç alımı, diğerleri tarla ve ev aldığını söylüyor. Araç satışlarında son 1 aydır hareketlenme var, TL'ye dönenler araç alıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir