• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Gazze'nin 271. gününde...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Filistin Sağlık Bakanlığı, günlük istatistik raporunda, Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin yeni işgal katliamları sonucunda 28 şehit ve 125 yaralı verdiğini söyledi.

İşgal rejimin Gazze Şeridi'nde devam eden askeri saldırısının bilançosu, ciddi ve çok ciddi olmak üzere 87.266 yaralanmaya ek olarak, art arda 271. günde 37.953 şehit oldu.

Çarşamba günü şafaktan bu yana, işgal rejimin Gazze Şeridi'ndeki çeşitli bölgelere yönelik devam eden bombardımanının ardından en az 33 kişi şehit oldu.

Saha olaylarındaki son gelişmeler:

İşgal rejimi, Han Yunus'taki Nasır Tıp Kompleksi civarında Al-Attal ailesine ait 5 katlı bir evi hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat'taki El-Vadi Kulesi'ndeki bir apartman dairesinin işgalci tarafından bombalanması sonucu 4 vatandaşın şehit olduğu, işgalin Gazze Şehri'ndeki El-Şafei Okulu'nun karşısındaki El Samer kavşağı yakınlarında bir kız ailesinin konutunu hedef aldığını ve çok sayıda vatandaşın katline ve yaralanmasına neden olduğunu bildirdi.

İşgal topçusu, Gazze Şehri'nin doğusundaki Al-Shujaiya mahallesinde bir dizi binanın havaya uçurulmasıyla aynı zamana denk gelen Al-Sayed Ali Camii çevresini bombaladı.

İşgal rejimine ait bir Quad Copter de Gazze Şehri'nin güneydoğusundaki Zeytun mahallesinde el-Khouli ailesine ait bir eve bomba attı.

Filistin Sivil Savunması, iki şehidin kurtarıldığını, yedi kişinin yaralandığını ve Al-Daraj mahallesinde işgal uçakları tarafından hedef alındıktan sonra "Al-Zard" ailesine ait bir apartmanda çıkan yangının söndürüldüğünü bildirdi.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, ekiplerinin yaralı bir adamı yaralandıktan 22 gün sonra Refah'ın batısındaki Tel al-Sultan bölgesinden tahliye edebildiğini söyledi.

İşgal bombardımanında üç şehit, Gazze Şehri'nin güneyindeki Tel Al-Hawa mahallesinde toplandı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın batısındaki Tel Al-Sultan mahallesinde bir işgal yürüyüşünün başlattığı bombardımanda çok sayıda Filistin vatandaşı yaralandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir