• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
"Başörtüsü mağdurları hala göreve alınmadı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ - Üniversitelerde, kısmen olsa da kamuda ve en son TBMM'de başörtüsüne özgürlük getirilirken Ak Parti Hükümetini adil ve eşit davranmamakla eleştiren Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, istifa etmek zorunda kalan binlerce başörtüsü mağduru memur ve öğretmenin görevlerine geri dönmelerini sağlayacak adımı halen atmadığını ifade etti.

Avcı, sendika genel merkezinde yaptığı basın açıklamasında, "Ak Parti Hükümeti, istifa eden başörtüsü mağdurlarını mağdur etmeye devam ediyor. Yıllardır bu sorunu dile getiren, çözüm sürecinin takipçiliğini üstlenen bir sendika olarak hükümetin ihmalkâr olduğunu ifade ediyoruz." dedi.

'Başörtüsü dahil kılık kıyafetinden dolayı atılanlar da unutulmamalı'
Türkiye'nin demokratikleşmesi önündeki başlıca engellerden birinin başörtüsü yasağı olduğunu söyleyen Avcı, "Çeşitli ayrımcılık ve hak ihlallerine uğrayan, başörtüsü ve bunun dışındaki kılık kıyafetinden ötürü işten atılan, istifa etmek zorunda kalan memurların da haklarını iade etmesini hükümetten bekliyoruz." diye konuştu.

'Başörtüsü yasağı özel sektörde keskinleşerek devam ediyor'
Yıllardır süren kamudaki başörtüsü yasağının, zamanla özel sektöre de sirayet ettiğini ve bugün varlığını daha da keskinleştirerek devam ettiğini söyleyen Avcı basın açıklamasının sonunda, "Ak Parti Hükümetini başörtülü kadınlar lehine ayrımcılık yapmakla eleştiren kesimlerde, bu durum bilhassa artmaktadır. Özel sektörde ve sosyal yaşamda artarak devam eden başörtüsü karşıtlığının normalleşmesi için, Ak Parti Hükümetinin herkese eşit ve adil olacak yasal düzenlemeler için adımlar atması gerekir. O zaman kamuda yaşanan kıyafet özgürlüğü, özel sektörde de önemli bir gösterge olacaktır. DES, kıyafet yasağının eşit ve demokratik vatandaşlık temelinde çözümü için bir yol haritasını önümüzdeki süreçte kamuoyuna sunacaktır." İfadelerini kaydetti. (Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir