• DOLAR 32.661
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.487
  • ...
"Geleceğin Değerleri" yaz okulu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların tatil olmasıyla beraber Gaziantep'teki tüm camiler ile Kur'an kurslarında, okullarda, sosyal tesisler ile gençlik merkezlerinde büyük bir coşku ile başlayan yaz Kur'an kurslarına öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

2023-2024 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Gaziantep'te il, ilçe müftülükleri ve çeşitli STK'lar tarafından açılan yaz Kur'an kursları, düzenlenen törenlerle başlarken, çocuklar ve gençler kurslara büyük bir katılım gösteriyor.

Kurslarda yaz boyunca dini eğitimlerini alacak olan çocuklar ve gençler, aynı zamanda kendileri için oluşturulan spor ve sosyal alanlarda da güzel vakit geçiriyorlar.

Yaz Kur'an kursları kapsamında Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği de çocukların ve gençlerin yaz tatilini iyi değerlendirmeleri için kent genelindeki 5 ayrı okulda kurs açtı.

Hafta içi sabah başlayıp öğle saatinde sona eren yaz Kur'an kursunda çocuklar ve gençler, büyük bir aşk ve şevkle Kur'an-ı Kerim, ilmihal, siyer, fıkıh ve adap eğitimleri alıyorlar.

Dini eğitimlerin yanı sıra sosyal etkinliklerin de yapıldığı kursa katılan çocuklar ve gençler, yaz tatilini en iyi şekilde değerlendiriyorlar.

"Yaz okullarını iman depolama alanları olarak görüyoruz."

Bu minvalde gerçekleştirilen yaz okulları ile ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Muhammet Ata Yaçin, "2023-2024 eğitim-öğretim yılının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bir yıl boyunca öğrencilerimiz okullarda görmüş oldukları eğitimlerini tamamladılar ve yaz tatiline geçiş yaptılar.  Yaz tatiline geçen öğrencilerimiz tatillerini kendileri için dinlenme vakti olarak değerlendiriyorlar.  Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği olarak öğrencilerimizin yaz tatillerinde yaz okullarına katılarak, Kur’an-ı Kerim dersleri almalarını sağlıyoruz. Yazın iman depolama alanları olarak gördüğümüz camiler ve yaz okullarında verdiğimiz Kur'an eğitimleri ile beraber öğrencilerimizin İslami bilgileri öğrenmelerine katkıda bulunuyoruz." dedi.

"Öğrencilerimize İslam’ın güzel ahlakını öğretiyoruz."

Yaz okullarına katılan öğrencilerin eğitimleri hakkında bilgi veren Yaçin, "Gaziantep Peygamber Sevdalıları olarak geçen sene de düzenlemiş olduğumuz yaz okullarında öğrencilerimize; Kur'an-ı Kerim okumayı, abdest almayı, namaz kılmayı öğretiyoruz. Bununla beraber öğrencilerimize İslam’ın güzel ahlakını da öğretiyoruz. Yaz okullarında öğrencilerimize hayvanat bahçesi gezileri, piknikler, gemi turları tarzında etkinlikler düzenlemekteyiz. Yaz okullarında gönüllü hocalarımız ayırmış oldukları vakitlerle toplumun ihya olması noktasında gayret göstermektedir." ifadelerini kullandı.

"Gaziantep’te birçok noktada okullarımız mevcut."

Gaziantep’te bulunan yaz okulları hakkında bilgi veren Yaçin, "Gaziantep Peygamber Sevdalıları olarak Seyrantepe bölgesinde Edebali İlkokulunda, Gazikent Mahallesi'nde Gazikent ilkokulunda, Karşıyaka bölgesinde Karacaoğlan ortaokulunda, Ünaldı bölgesinde Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yaz okullarımız bulunmaktadır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir