• DOLAR 32.661
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.487
  • ...
Çin'deki sağanak yağışlarda 240 bin kişi tahliye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin, son aylarda şiddetli yağışlardan kavurucu sıcak hava dalgalarına kadar aşırı hava koşullarıyla mücadele ediyor.

Resmi haber ajansı Xinhua, fırtınaların Anhui eyaletinde 991 bin kişiyi etkilediğini ve Salı öğleden sonra itibariyle 242 bin kişinin tahliyesine neden olduğunu bildirdi.

Xinhua, eyalet acil durum yönetim departmanına dayandırdığı haberinde, "Salı günü saat 16.00 itibarıyla Anhui'deki yedi il düzeyindeki şehirdeki 36 ilçe ve bölgede sağanak yağışlar büyük hasara yol açtı." ifadelerini kullandı.

Çin'in en uzun nehri olan Yangtze'nin Anhui bölümünde su seviyelerinin uyarı işaretlerini aştığı ve yükselmeye devam ettiği belirtildi.

Şiddetli yağışlar ayrıca eyaletteki 20 nehir ve altı gölde su seviyelerinin uyarı seviyelerinin üzerine çıkmasına neden oldu.

Devlet televizyonu CCTV'de Çarşamba günü yayınlanan görüntülerde, Yangtze Nehri'nin Wuhu kentindeki, genellikle su seviyesinden yaklaşık 12 metre yüksekte bulunan bir heykeli neredeyse kaplayacak kadar yükseldiği görüldü.

Görüntülerde, kırmızı ceketli, şemsiyeli gönüllülerin nehir kenarında devriye gezdiği ve kıyıya parlak kırmızı can yelekleri ve can simitleri yığdığı görülüyor.

Anhui'deki yüzlerce hava durumu istasyonunda Pazartesi günü saat 17.00 ile Salı günü aynı saat arasında 100 milimetreden fazla yağış kaydedildi.

Eyalet hava durumu ofisi, Çarşamba gününden Cuma gününe kadar Anhui'nin büyük kesimlerinde daha fazla yağış olacağını tahmin ederken, güney bölgelerinde "jeolojik afetler" uyarısında bulundu.

Son aylarda Çin'in güneyinde etkili olan yoğun yağışlar ölümcül felaketlere yol açtı.

Resmi medyaya göre, geçen ay Hunan eyaletinin merkezinde meydana gelen dağ selinde 5 kişi hayatını kaybederken, aynı eyalette meydana gelen toprak kaymasında 8 kişi hayatını kaybetti.

Haziran ayında güney Guangdong eyaletinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve seller de 38 kişinin ölümüne yol açtı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir