• DOLAR 32.661
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.487
  • ...
Umut Kervanı haziran ayında Bingöl'de yüzlerce aileye yardım dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2024 Haziran ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Umut Kervanı Bingöl Derneği Başkanı Murat Yıldırım, "Haziran ayında; 74 aileye 50 bin 759,10 TL tutarında gıda yardımı, 728 aileye 581 bin 200 TL tutarında kırmızı et yardımı, 23 aileye 44 bin 950 TL nakit (para) yardımı, 7 aileye 52 bin 800 TL değerinde ev eşyası yardımı, 3 aileye 5 bin 670 TL değerinde giyim yardımı, 7 aileye 35 bin 200 TL değerinde mutfak eşyası yardımı, Filistin (Gazze)'e 311 bin 970,43 TL nakdi yardım,  Gazze, Afganistan, Yemen, Afrika, Asya  olmak üzere 358 hisse kurbanı 1. 179 bin 700 TL tutarında yurtdışına kurban bağış yardımı olmak üzere toplamda 2 milyon 262 bin 249,53 TL ayni ve nakdi yardımda bulunduk." dedi.

"Çalışmalarımız devam ediyor"

Kurban çalışmaları hakkında da bilgi veren Yıldırım, "Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak üye ve gönüllerimizle beraber bir ayımızı daha dolu dolu yaşayarak ve yardım faaliyetlerimizi ara vermeden yaparak geçirdik. Bu çalışmalarımız içerisinde Kurban Bayramının haziran ayına denk gelmesi ile beraber ihtiyaç sahibi ailelerimize başta kurban eti olmak üzere gıda, ev eşyası, giyim, mutfak eşyası, nakit para yardımında bulunduk.  Ayrıca yurt dışı kurban faaliyetlerimizi de yoğun bir şekilde gerçekleştirdik. Hasılı 4-5 koldan çalışarak ihtiyaç sahibi olan yurtiçindeki ve yurtdışındaki kardeşlerimize umut olmaya çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Mübarek Kurban Bayramı için hazırlıklarımızı tam yaparak etlerimizi bu sıcak havada muhtaç ailelere gönüllü kardeşlerimiz ile ulaştırdık ve halen de ulaştırmaya devam ediyoruz. Biliyorsunuz ki kurban; Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ifade etmektedir. İnsanın kalbini sahte putlardan arındırıp şirki yok etmek ve insanı Allah'a yaraşır bir kul yapmaktadır. Kurbanın psikolojik etkisi insanı insan yaparken sosyolojik hayata da mütevazı bir etki bırakmaktadır. Kurbanın psikolojik etkisiyle de insanın takvası artar." diye konuştu.

"Gazze'ye yardımlar aralıksız sürüyor"

Filistin için daha duyarlı olunması gerektiğini belirten Yıldırım, "Ayrıca Gazze için yardımlarımız ara vermeden devam etmekte ve elimizden ne geliyorsa uğraş vererek duyarlılığımızı ortaya koymaya çalışıyoruz. Rabbimiz tüm mazlum kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Bunun ile beraber yurtdışı için; başta Gazze, Afganistan, Yemen, Afrika, Asya olmak üzere kurban hisselerimizi göndererek oradaki kardeşlerimize umut olmaya çalıştık. Bingöl'de de bu faaliyetlerimizi sürdürerek 842 ailemize aynı ve nakdi yardımlarımızı ulaştırdık. Buradan tüm hayırsever kardeşlerimize çok teşekkür ediyor ve Cenab-ı Allah kendilerinden razı olsun. Umut Kervanı olarak faaliyetlerimiz halen devam ediyor bağışlarınızı ve yardımlarınızı bekliyoruz" şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir