• DOLAR 32.661
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.487
  • ...
HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı'dan maden işçilerine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yer altındaki zorlu şartlarda çalışan maden işçileri, emeğinin karşılığını alamadıklarını dile getirerek taban maaşlarında artış, bayramlarda çalışan işçilere üçte bir oranında ücret ödenmesi ve yılda 4 maaş ikramiye verilmesini talep ediyor.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı,"İşçinin emeği değersiz değildir," diyerek, işçilerin bu haklı taleplerini yerinde bulduklarını ifade etti.

"Yeraltı zenginliklerimiz, işçimize ve emekçimize yeteri kadar fayda sağlamadığı gibi, ilimize de katkısı hissedilmemektedir. Şirket sahiplerini milyoner hale getiren bu sistem, emekçilerimizi bir parça ekmeğe muhtaç bırakmamalıdır. Bu adaletsizlik karşısında sessiz kalamayız." ifadelerini kullanan Kavaklı, "Şehrimizin yeraltı zenginlikleri ve işçilerimizin emeği ile servetlerine servet katan işletme sahipleri, devede kulak misali bir ücretle işçileri çalıştırmaktan vazgeçmelidir," dedi.,

Şirketlerin kazançlarını adil bir şekilde paylaşmalarını ve işçilerin haklarını vermelerini talep eden Kavaklı, "Emeğinin karşılığını talep eden işçilerin yanındayız. Onların haklarını en üst düzeyde savunuyor ve talep ediyoruz. Şirketler kazanırken bu şehrin evlatları da kazanmalı, hakları tastamam verilmelidir. HÜDA PAR olarak, işçilerimizin haklarının korunması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. İşçilerin insanca çalışma ve yaşama hakkını savunmaktan geri durmayacağız." dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir