• DOLAR 32.625
  • EURO 35.448
  • ALTIN 2507.169
  • ...
Azerbaycan ve Rusya devlet başkanları Astana'da görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Aliyev ve Putin Kazakistan'ın başkenti Astana’da bulunuyor.

Görüşmede Aliyev, iki ülke ekonomisi arasındaki aktif etkileşime ve ulusal para birimleri üzerinden karşılıklı anlaşmaların arttığına dikkat çekti.

Aliyev, "Geçen yıl ve bu yıl ticaret cirosundaki büyüme, ülkelerimizin ekonomilerinin aktif bir şekilde etkileşim içinde olduğunun bir göstergesidir ve ulusal para birimleriyle karşılıklı anlaşmaların da artması sevindiricidir." dedi

Rus medyasına göre Putin ise Rusya ile Azerbaycan arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği açısından ilişkilerin olumlu bir şekilde geliştiğini söyledi.

Moskova ve Bakü'nün altyapı alanında ortak planlarına da dikkat çekerek, bu konuda Kuzey-Güney rotasının ilk sırada yer aldığına işaret eden Rus lider, "Umarım bu konuda da birkaç söz söyleriz. Enerji ve endüstriyel işbirliği de dahil olmak üzere diğer alanlarda da konuşma fırsatı vardır." dedi.

Putin, “Rus dilini destekleme konusundaki kişisel özel ilginizi her zaman vurguluyorum: Azerbaycan'da 300'den fazla okul Rus diliyle çalışıyor, gençlere ve çocuklara bu dili öğretiyor. Bu, ilişkilerimizin geleceğe yönelik olarak sürdürülmesi ve geliştirilmesi için iyi bir temel ve umut oluşturuyor." diye konuştu.

Putin ve Aliyev en son Nisan ayının sonunda Kremlin'de görüşmüştü. Liderler Güney Kafkasya'da ticaretin, ulaştırma alanında işbirliğinin ve güvenliğin geliştirilmesini görüşmüştü. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir