• DOLAR 32.661
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.487
  • ...
LGS Türkiye birincisi Taşan: Kitap okumanın önemini paragraf sorularında gördüm
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) tüm soruları bilerek 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Batman 50. Yıl Ortaokulu öğrencisi Cemre Taşan, başarısının sırrını İLKHA muhabirine anlattı.

Başarının doğru ve düzenli bir çalışmayla geldiğini belirten Cemre Taşan, "LGS'de başarı elde etmek sadece 8'inci sınıfta başlamıyor. Bunun en iyisi ilkokuldan itibaren doğru ve düzenli bir çalışmayla başlar. Konuları iyice öğrendikten sonra soru çözme biçiminde uzmanlaşmak gerekiyor." dedi.

"Zorlandığınız konuları ertelemeden hemen öğrenmeye çalışın"

Özellikle öğrencilerin zorlandıkları konular üzerinde sıkça durmaları gerektiğini ifade eden Taşan, "Sürekli deneme sınavları yaptığımız için zorlandığımız konuları fark edebiliyoruz. Bunun için zorlandığımız konuları ertelemeden ya aynı gün ya da aynı hafta içerisinde tekrarını yapmak gerekir. Öğrenciler gerekirse öğretmelerinden yardım isteyebilirler." diye konuştu.

"Başarı elde etmeyenler ümitsizliğe kapılmamalı"

Öğrencilerin zor soru kaynağını anlayıp çözdükten sonra soruların daha da basit bir hale geleceğini göreceklerini belirten Taşan, şöyle devam etti:

"Böyle olunca LGS sınavında neticenin ne olacağını kestirebiliyorsunuz. Bende ya ful yapacağımı ya da bir iki tane yanlış yapabileceğimi tahmin edebiliyordum. Sınava az bir süre kaldı diyenlerde ümitsizliğe kapılmaması gerekiyor. LGS'de istediği başarıyı elde etmeyenler ümitsizliğe kapılmamalı. Çünkü lisede YKS sınavına hazırlık oluyor. Ağabeyim benden önce LGS sınavına girmişti ve o da iki yanlış yapmıştı. Çevremdekilerin de nasıl başarı elde ettiklerini gördükten sonra onlar yaptıysa ben de yaparım diyordum."

"Düzenli çalışın başarı sizi bulur"

Düzenli çalışmanın kişiyi başarı sahibi yaptığını vurgulayan Taşan, "Düzenli çalıştıktan sonra başarıyı siz yakalamıyorsunuz, o başarı size geliyor. Ailem ve öğretmenler de bu süreçte bana çok destek çıktılar. LGS sınavında 90 sorunun 90'ını doğru yanıtlayarak hem Batman'da hem de Türkiye'de birinci oldum." ifadelerini kullandı.

"Her gün test çözüp kitap okuyordum"

Sık sık soru çözüp, kitap okumayı da ihmal etmediğini belirten Taşan, "Her gün düzenli bir şekilde test çözüyordum ve kitap okumayı da hiç ihmal etmiyordum. Kitabın önemini LGS sınavındaki paragraf sorularında da gördüm. Bana LGS yolculuğunda yardımcı olan aileme, dershaneme ve okuldaki idare ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum." dedi.

Ömer Taşan

"Kızımın başarısının sırrı ilkokul döneminde başladı"

Kızının LGS'de böyle bir başarı elde etmesinin hem kendisini hem de aile fertlerini bayağı sevindirdiğini söyleyen Baba Ömer Taşan, şu ifadeleri kullandı:

"Başarısından gurur duyduk. Başarısının sırrı ilkokul döneminden itibaren çalışmasına ve bol bol kitap okumasına bağlı olduğunu düşünüyorum. Sürekli büyük hedefleri olduğuna bağlı olduğunu düşünüyorum. Böyle güzel bir başarı elde etmek elbette çok önemli ve büyük bir olay fakat öğrenciler için çok zor ve imkânsız olduğunu düşünmüyorum. Diğer öğrencilerde erken dönemde düzenli çalışmaya başlasalar bıkmadan, sıkılmadan test çözmeye, kitap okumaya hem de öğretmenlerini dinlerseler ve tavsiyelerine uyarak gayret ederlerse böyle başarılar elde etmeleri çok uzak bir ihtimal değildir." (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir