• DOLAR 32.635
  • EURO 35.427
  • ALTIN 2504.94
  • ...
Ben Gvir'e göstermelik soruşturma: Gazze'de suikast düzenleyeceğine...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Süreci Başsavcı Miara'nın yürüttüğüne yer verilen haberde, Ben-Gvir'e yönelik soruşturma açılıp açılmayacağı hakkında henüz nihai bir karar alınmadığını, soruşturma açılması yönünde karar alınsa bile Ben Gvir'e karşı iddianame hazırlanması ihtimalinin uzak olduğuna dikkati çekildi. Başsavcılık ofisi yetkililerinin görüşlerine yer verilen haberde, muhtemel soruşturmanın "hiçbir sonuca varmayacağı" değerlendirildi. Uzmanlar, Devlet Savcısı Aisman'ın bu adımı "sadece UCM'yi ikna etmek için" attığını belirtti.

Haberde, Ben Gvir hakkında muhtemel soruşturmanın, "UCM'yi memnun etme ve İsrail yargı sisteminin bakanları soruşturduğunu gösterme" amacıyla başlatılan "göstermelik" bir girişim olduğuna ilişkin intibaların olduğuna yer verildi.Ben-Gvir'dan soruşturma girişimi tepki

Aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Ben-Gvir ise KAN'ın haberine ilişkin X platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, "İnanılmaz. Savcı, İsrailli bir bakanı düşman ülkenin vatandaşlarını provoke etme şüphesiyle soruşturmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı. Ben-Gvir, İç güvenlik teşkilatı Şin-Bet (Şabak) ile başsavcılığın, "Gazze'de suikast düzenleyeceğine İsrailli bir bakana suikast düzenlemeye çalıştıklarını, bunun başarılı olmayacağını" savundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir