• DOLAR 32.615
  • EURO 35.414
  • ALTIN 2507.855
  • ...
Kremli Sözcüsü: Türkiye ile tartışmalı konuların çözümüne yönelik siyasi irade mevcut
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çok çalışmanın yapıldığı, ikili ilişkilerin geniş bir yelpazede yürütüldüğü yerlerde çeşitli sorunların ortaya çıkması kaçınılmazdır. Bunları çözecek siyasi irade var. İkili ilişkiler ile ticari ve ekonomik etkileşim de gerekli düzeyde mevcuttur." dedi.

Gazetecilerin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında 3 Temmuz'da Astana'da yapılacak ŞİÖ zirvesi sırasında kimin inisiyatifiyle bir toplantı yapılacağı sorusu üzerine Peskov, şu yanıtı verdi:

"Bu karşılıklı bir girişimdi. Putin'in Türkiye'ye ziyareti konusu halen gündemimizde var. İki cumhurbaşkanının takvimi üzerinde mutabakata varıldığı anda mutlaka gerçekleşecektir. Toplantı, böyle bir ziyaretin olasılıklarını tartışmak için iyi bir fırsat olabilir."

Yaklaşan müzakereler hakkında konuşan Peskov, görüşmelerin hâlâ iki ülkeden delegasyonların katılımıyla planlandığını belirterek, "Fakat çoğu zaman her iki lider, konuşmayı bire bir moda geçirmeye karar veriyor." diye ekledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir