• DOLAR 32.629
  • EURO 35.408
  • ALTIN 2504.191
  • ...
Kurtalan Devlet Hastanesi’nde klima krizi çözüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurtalan Devlet Hastanesi'nde geçtiğimiz haftalarda klimaların arızalanması nedeniyle hastalar ve hasta yakınları zor günler geçirdi. İLKHA'nın konuyu gündeme taşımasının ardından sorun çözüldü. Yaz mevsiminin etkisiyle bunaltıcı sıcakların hissedildiği bu dönemde, hastane içinde serinlemek neredeyse imkansız hale gelmişti.

Geçtiğimiz yıl da benzer sorunlar yaşanmıştı. Ancak bu yıl da değişen bir şey olmamış ve hastalar aynı sorunlarla mücadele etmek zorunda kalmıştı.

Kurtalan Devlet Hastanesi'nde yatan hastaların bulunduğu servisler de günlerdir devam eden klima arızası, hasta yakınlarını alternatif çözümler aramaya yöneltti. Aileler, evlerinden getirdikleri vantilatörlerle hastalarını serinletmeye çalışıyordu. Bu durum, hastaların yanı sıra refakatçiler için de büyük bir sıkıntı oluşturmuştu.

Hastane yönetimi, merkezi sistemle çalışan klimaların motorlarından birinin arızalandığını belirterek bir açıklama yapmış, ancak bu açıklama hasta yakınlarını tatmin etmemişti.

Yeni klimalar takıldı

Göreve geldiği günden bu yana halkın sıkıntılarıyla yakından ilgilenen Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Kurtalan Devlet Hastanesi'nde yaşanan klima sorununa da kayıtsız kalmadı. Dün gece itibariyle hastaneye yeni klimalar takılmaya başlandı ve bugün itibariyle klimalar faaliyete geçti.

Hastane yönetimi, klima sorununu kısa sürede çözmek için büyük bir çaba gösterdiklerini ve yeni klimaların takılmasıyla hastaların ve yakınlarının rahat bir nefes aldığını belirtti.

Vali Kemal Kızılkaya’nın bu hızlı müdahalesi, vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir